Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον Κορυδαλλό αύριο το Ανθρωποκτονιών για να της πάρει κατάθεση

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον Κορυδαλλό αύριο το Ανθρωποκτονιών για να της πάρει κατάθεση

Η 33χρονη προφυλακισμένη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας θα κληθεί να καταθέσει ανωμοτί για τους Θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού θα μεταβή αύριο κλιμάκιο της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβει ανωμοτί κατάθεση από την προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όπως μετέδωσε το Mega.

Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η 33χρονη θα ζητήσει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει την δικογραφία και στη συνέχεια θα καταθέσει πιθανότατα με απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από 50 καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία καθίσταται η μοναδική ύποπτη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους , όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λ.π και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μία σειρά αιτιών θανάτου. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί, ενώ σε ό,τι αφορά την Ίριδα, το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο, καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα, που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών.

Εφόσον η Ρούλα Πισπιρίγκου καταθέσει στη Δίωξη Ανθρωποκτονιών, θα παραπεμφθεί για περαιτέρω εξηγήσεις στους δύο εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την άσκηση ποινικής δίωξης, σε περίπτωση που οι ενδείξεις είναι επαρκείς. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξεκινήσει νέος κύκλος ανάκρισης.

Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για Τζωρτζίνα

Την ίδια ώρα αυλαία έπεσε στην ανακριτική έρευνα για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα η οποία ερεύνησε την υπόθεση, μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορούμενης σε δίκη.