Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ώρα της κλήτευσης υπόπτων για την Μαλένα και την Ίριδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Η ώρα της κλήτευσης υπόπτων για την Μαλένα και την Ίριδα

Βέβαιο θεωρεί η Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θα κατηγορηθεί για τις δολοφονίες τους - Κομβική η κατάθεση της αδελφής της και οι αντιφάσεις της ίδιας

Στα χέρια των εισαγγελέων βρίσκεται πλέον το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς και οι καταθέσεις των μαρτύρων, ενώ στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας θα κληθούν για ανωμοτί κατάθεση, σύμφωνα με το Mega, όσοι βάσει της προκαταρκτικής έρευνας κριθούν ύποπτοι.

Το πόρισμα των δικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα και οι καταθέσεις δέκα τουλάχιστον μαρτύρων αποτελούν τη δικογραφία για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, που στάλθηκε στους εισαγγελείς από το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών. Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να χρησιμοποιήθηκε και στον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας υφασμάτινο πανάκι, όπως και σε αυτόν της 6 μηνών Ίριδας. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο πόρισμα των ιατροδικαστών περιγράφονται σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, που δίνουν την εντύπωση, ότι ενήλικο χέρι πίεσε στο στόμα του με δύναμη ένα κομμάτι υφάσματος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει, πως όταν είδε το παιδί της σχεδόν νεκρό, πήρε το πανάκι από τα χέρια του και έτρεξε να βρει τους γιατρούς. Στη συνέχεια όμως ανέφερε, πως όταν επέστρεψε στο δωμάτιο, η Μαλένα που ήταν ήδη νεκρή, είχε γυρίσει θέση και κρατούσε το πανάκι στα χέρια της. Αυτό το πανάκι που σίγουρα θα έδινε απαντήσεις, δεν βρέθηκε ποτέ.

Χαρακτηριστικά, η 33χρονη μιλώντας σε δημοσιογράφο του Alpha παλιότερα, είχε πει:

Δημοσιογράφος: Της πήρες λες το πανάκι που είχε στα χέρια της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ναι, ναι, ναι. Το «νάνι» της, το «νάνι» της.
Δημοσιογράφος: Πηγαίνεις, φωνάζεις τους γιατρούς στην συνέχεια έτσι; Και λες ότι επιστρέφεις και τη βλέπεις σε πλάγια θέση να κρατάει και πάλι το πανάκι στα χέρια.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ακριβώς. Αυτό μου έκανε και εμένα περιέργεια.
Δημοσιογράφος: Πώς πάλι κρατάει το πανάκι αφού εσύ την αφήνεις σε μία ημιλιπόθυμη κατάσταση;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτή ήταν η περιέργεια μου και εμένα τότε, για αυτό τους το είπα. Ότι «πώς γίνεται να τη βρίσκουμε πάλι με τα πανάκια»; Αφού το λέω και στην κατάθεση μου ότι αναρωτιέμαι για αυτό το πράγμα.
Δημοσιογράφος: Εσύ όταν το πήρες από τα χέρια της το πανάκι, πού το άφησες;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Το άφησα στα πόδια της.
Δημοσιογράφος: Που για να το πάρει σημαίνει ότι σηκώθηκε το παιδί.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είπα και εγώ, «μα πώς σηκώθηκε;», αυτό αναρωτιόμουν κι εγώ.

Σε πανικό η Ρούλα Πισπιρίγκου

Νευραλγική για την εξέλιξη της υπόθεσης θεωρείται η κατάθεση της αδελφής της προφυλακισμένης μητέρας, Δήμητρας Πισπιρίγκου, που φθάνει τις 34 σελίδες. «Ήταν ήπιο το κλίμα, απότοκο του γεγονότος ότι ήταν πάρα πολύ συνεργάσιμη με τις Αρχές. Για αυτό άλλωστε διήρκεσε τόσο πολύ ώρα η κατάθεσή της. Γιατί έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που της ετέθησαν» δήλωσε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθων Παπαδόπουλος.

Η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, θεωρεί πια βέβαιο, ότι θα της αποδοθούν κατηγορίες για τους θανάτους και των δύο μικρότερων παιδιών της. Για πρώτη φορά οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της περιγράφουν ως κακή την ψυχολογική της κατάσταση. «Είναι άσχημη (σ.σ. η ψυχολογική της κατάσταση) λόγω της σκιαγράφησης της ίδιας προσωπικά, αλλά και γενικότερα της τραγικής ιστορίας της οικογένειας της από τα μέσα ενημέρωσης. Θεωρεί, ότι αδικείται αναφορικά με την εικόνα της και αδικείται σε σχέση με την τραγική ιστορία που έχει βιώσει η ίδια και η οικογένειά της» συμπλήρωσε ο δικηγόρος της.