Θρίλερ στην Πάτρα: Δολοφονήθηκαν η Μαλένα και η Ίριδα – Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο

Θρίλερ στην Πάτρα: Δολοφονήθηκαν η Μαλένα και η Ίριδα – Το πόρισμα των ιατροδικαστών δεν αφήνει κανένα περιθώριο

Τι λέει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Βίαια αφαιρέθηκε η ζωή της Μαλένας και της Ίριδας, στην υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όπως έδειξε το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια.

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, χαρακτηριστικά δείχνοντας ότι κάποιος αφαίρεσε τη ζωή των κοριτσιών.

Το πόρισμα

«Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα».

Οι αποκαλύψεις στη συνέχεια του κειμένου είναι συνταρακτικές, αρχής γενομένης από τη Μαλένα: «Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών».

Αναφορικά με την Ίριδα, η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».

Η πρώτη αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η πρώτη αντίδραση της πλευράς της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μέσω του Όθωνα Παπαδόπουλου ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του STAR «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπίρίγκου τόνισε ότι από τη μία μεριά υπάρχει το πόρισμα της κ. Τσιόλα και της κ. Τσάκωνα που ανέφεραν για την Ίριδα ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου και το πνευμονικό οίδημα, ενώ για την Μαλένα την υπατική ανεπάρκεια. Από την άλλη το πόρισμα των Καρακούκη – Καλόγρια που αναφέρουν ως αιτία την ασφυξία.

«Ποιο από τα δύο πορίσματα πρέπει να υιοθετήσουμε και γιατί;», είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, αμφισβητώντας παράλληλα το πόσο έγκυρη μπορεί να είναι η επανεξέταση μιας ιατροδικαστικής εξέτασης.

«Επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε νεκροψία; Μπορούμε να βασιστούμε στο πόρισμα δύο ανθρώπων που εξέτασαν έγγραφα και όχι τους επιστήμονες που έκαναν τις νεκροτομές στα παιδιά;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κατερινόπουλος: Μάνος και Ρούλα έκαναν τη ζωή τους

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, κατέθεσε τη δική του άποψη για το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star, ο έμπειρος αστυνομικός, είπε: «Η Τζωρτζίνα μίλησε με τον θάνατό της. Αν στην πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είχε γίνει κλινική συνεκτίμηση της κατάστασης τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν υπήρχαν ηπατικά ένζυμα, δεν υπήρχαν φλεγμονές. Αν είχαν γίνει όλα αυτά θα πήγαιναν σε μία δεύτερη εκτίμηση και θα είχαν σωθεί και η Ίριδα και η Τζωρτζίνα», ενώ συμπλήρωσε: «Στην Ίριδα τα λάθη ήταν τραγικά».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Και ο Μάνος τι έκανε; Τη ζωή του. Και η Ρούλα τι έκανε; Τη δική της ζωή και τις δικές της δηλώσεις. Και η γιαγιά με την αδελφή τι κάνανε; Τα μαλλιά για να βγουν στις κάμερες. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο πλέον, αλλά τα επαναλαμβανόμενα λάθη κάτι κρύβουν…».