Έβρος: Τέσσερις διακινητές επιχείρησαν με βάρκα και αυτοκίνητα να μεταφέρουν μετανάστες

Έβρος: Τέσσερις διακινητές επιχείρησαν με βάρκα και αυτοκίνητα να μεταφέρουν μετανάστες

Οι δράστες συνελήφθησαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στον ποταμό, τα Λουτρά και την Αλεξανδρούπολη

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στην περιοχή του οικισμού Λουτρών Έβρου, όταν διακινητής προκειμένου να διαφύγει του αστυνομικού ελέγχου ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, για το οποίο είχε δηλωθεί υπεξαίρεση σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, να εκτραπεί της πορείας του, να ακινητοποιηθεί μετά από πρόσκρουση σε παρακείμενους θάμνους προκαλώντας πυρκαγιά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τραυματισμός του οδηγού και των επτά μεταναστών τους οποίους μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, διακινητής συνελήφθη πλησίον του οικισμού Δορίσκου του Δήμου Αλεξανδρούπολης για μεταφορά τεσσάρων μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα παράνομα. Ο συλληφθείς δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας της Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, συνέχισε την πορεία του, ενώ μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες, επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει πεζός.

Σήμερα το πρωί ακόμη δύο διακινητές διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα έξι μετανάστες οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Οι δύο δράστες, ο ένας εκ των οποίων αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, εντοπίστηκαν στην παρέβρια περιοχή του Διδυμοτείχου Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Κατασχέθηκαν το όχημα, η βάρκα, κινητά τηλέφωνα κι ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας.