Θρίλερ στο Σύνταγμα με άνδρα που απειλούσε να ανοίξει πυρ – Τον αφόπλισαν τα ΕΚΑΜ

Θρίλερ στο Σύνταγμα με άνδρα που απειλούσε να ανοίξει πυρ – Τον αφόπλισαν τα ΕΚΑΜ

Τεράστια αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας

Θρίλερ εκτυλίχθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή. Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία στις 3:00 το πρωί της Τρίτης (31/5), όταν άντρας ημίγυμνος σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε κρατώντας καραμπίνα κι ένα πανό, ενώ ούρλιαζε και έλεγε ακατανόητες φράσεις.

Μέσα σε λίγα λεπτά το Σύνταγμα γέμισε περιπολικά και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ., ο δρόμος εκκενώθηκε και έκλεισε, οι Εύζωνες απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ οι λίγοι τουρίστες και περαστικοί που βρίσκονταν στην πλατεία απομακρύνθηκαν κι εκείνοι ταχύτατα με τους αστυνομικούς να τους δίνουν οδηγίες προς τα πού να κατευθυνθούν και να τους συμβουλεύουν να προστατευθούν.

Ο άντρας με την καραμπίνα έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, ενώ οι αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και σηκώνοντας τις ασπίδες τον ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο, δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα.

Από τους ασυρμάτους το Κέντρο έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην πλησιάσουν τον ένοπλο και να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλειά τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων. Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού αρχικά ακινητοποιήθηκαν, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τροχαία ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο με την όπισθεν.

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.