Δολοφονία μεσίστριας στη Θεσσαλονίκη: Οργή από τους γιους της για τον γιατρό – «Πόσο ζώο μπορεί να είναι κάποιος…»

Δολοφονία μεσίστριας στη Θεσσαλονίκη: Οργή από τους γιους της για τον γιατρό – «Πόσο ζώο μπορεί να είναι κάποιος…»

«Τον αντίκρυσα μπροστά μου μετά από τόσα χρόνια στο δικαστήριο… Είχα θολώσει από τη στεναχώρια μου», είπε το ένα παιδί της άτυχης 36χρονης

Με ισόβια τιμωρήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη ο ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης μεσίτριας τον Απρίλιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, η ποινή δεν καταπραΰνει τον πόνο των παιδιών της και οι γιοι της εκφράζουν την οργή τους γι' αυτό που έκανε στη μητέρα τους. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στο Εφτείο ότι ήταν απλά ένα τραγικό ιατρικό λάθος.

Ο σύζυγος και οι δύο ενήλικοι πια γιοι της άτυχης γυναίκας μίλησαν σήμερα στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Είναι αδύνατον ένας γιατρός σε πανικό με ένα πτώμα στο αυτοκίνητό του να εντοπίσει μέσα στη μαύρη νύχτα ένα τέτοιο μέρος, τόσο μακριά πάνω στα βουνά, αν δεν το έχει από πριν σημειωμένο. Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία, αρνήθηκε τα πάντα, δε συνεργάστηκε, δεν υπέδειξε ποτέ τον τόπο που την έθαψε. Υποδείχνει εμένα, το πλέον χαροκαμένο άτομο, σαν τον δολοφόνο», είπε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της 36χρονης

«Δεν πρόλαβα να της πω "σ΄αγαπώ" όσες φορές ήθελα»

Τα τελευταία 5 χρόνια εκείνος είναι και μητέρα και πατέρας για τα τρία παιδιά του. «Δεν είχα την πολυτέλεια να πενθήσω. Ήταν τέτοιες οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες μου, και πρωτίστως η τιμή να μεγαλώσω αυτά τα παιδιά που είχα παραμερίσει τα συναισθήματα. Με τις όποιες δυνάμεις μου αφοσιώθηκα στο να μεγαλώσω αυτά τα παιδιά».

Οι δύο ενήλικοι γιοι της 36χρονης μαρτυρούν ότι ο πόνος παραμένει στις ψυχές τους πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία της: «Πρώτη φορά τον είδα από κοντά (σ.σ. τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό). Θυμάμαι την πρώτη μέρα που είχε χαθεί η μάνα μου και την ψάχναμε στα νοσοκομεία μαζί με τον πατέρα μου, να χτυπάμε πόρτες, να συζητάμε με γιατρούς και να μην ξέρουν τίποτα. Το ότι τον αντίκρυσα μπροστά μου μετά από τόσα χρόνια στο δικαστήριο… Είχα θολώσει από τη στεναχώρια μου. Πόσο ζώο μπορεί να είναι ένας άνθρωπος για να κάνει κάτι τέτοιο».

Η 36χρονη μητέρα τριών παιδιών είχε αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα του νοσοκομείου, όπου είχε πάει για προγραμματισμένη αισθητική επέμβαση για κυρσούς. Ο ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός της έκανε θεραπείες με ενέσεις και της χορήγησε αναισθητικές ουσίες χωρίς να γνωρίζει τη δοσολογία, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πεθάνει.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν κάλεσε για βοήθεια, αλλά όταν διαπίστωσε πως η γυναίκα είχε ξεψυχήσει, πήρε το άψυχο σώμα της και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του σε δασική περιοχή στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο δολοφόνος ομολόγησε μετά από ένα μήνα, όταν πια τα τεστ DNA έδειχναν πως το πτώμα είχε υπάρξει στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του.