Έλενα Αθανασοπούλου: Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα η καταγγελία βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη

Έλενα Αθανασοπούλου: Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα η καταγγελία βιασμού από γνωστό σκηνοθέτη

Την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων ανοίγει η ηθοποιός - Ο σκηνοθέτης αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα βρίσκεται μια νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης με πρωταγωνιστές πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Η καταγγελία της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου ότι βιάστηκε το 2010, σε ηλικία 21 ετών, από τον σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός», Κώστα Κωστόπουλο άνοιξε ένα νέο κύκλο ερευνών στη δικαιοσύνη. Και αυτό γιατί με αφορμή τη μήνυση της ηθοποιού διατάχθηκε έρευνα η οποία διεξάγεται από τις αστυνομικές αρχές με την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού.

Η νεαρή γυναίκα έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ παραιτήθηκε από την σκηνοθεσία της γνωστής σειράς όταν αναγνώρισε το πρόσωπο του στις περιγραφές της καταγγέλλουσας.

Την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων ανοίγει η ηθοποιός ενώ στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να εξεταστούν και άλλα φιλικά τους πρόσωπα που φέρονται να τους είδαν το επίμαχο βράδυ.

Σημαντικός θεωρείται μάρτυρας ο οποίος σύμφωνα με την καταγγέλλουσα είναι φίλος του σκηνοθέτη και εκείνος του είχε αποκαλύψει τα γεγονότα της μοιραίας βραδιάς.

Η έρευνα οδηγεί και τον γνωστό σκηνοθέτη στο κατώφλι του εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων, προκειμένου να ακουστεί και η δική του εκδοχή.

Τον τελευταίο λόγο για την άσκηση ή όχι ποινικής δίωξης σε βάρος του γνωστού σκηνοθέτη έχει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Στην περίπτωση που ο σκηνοθέτης βρεθεί στην θέση του κατηγορούμενου η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή ο οποίος θα τον καλέσει σε απολογία.