Έλενα Αθανασοπούλου: Κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία για βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη

Έλενα Αθανασοπούλου: Κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία για βιασμό από γνωστό σκηνοθέτη

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε ο δικηγόρος Πέτρος Καϊμακάμης, ο οποίος εκπροσωπεί την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου. 

«Το θάρρος που πήρε και το κουράγιο είναι από το πολύ σημαντικό που γίνεται στην ελληνική κοινωνία, όπου τα άτομα που είχαν υποστεί διασυρμό, βιασμό και παρόμοια σεξουαλικά εγκλήματα, βρήκαν το κουράγιο να πολεμήσουν επώνυμα άτομα ισχυρά και δυνατά. Είναι λογικό πάρα πολλά άτομα που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές πήραν το θάρρος και μίλησαν», δήλωσε.

«Τα ίδια ακριβώς στοιχεία που είχαν οι προηγούμενες υποθέσεις έχει και η ίδια. Αυτόπτης μάρτυρας δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει. Υπάρχουν έγγραφα, υπάρχουν μάρτυρες που όταν συνδεθούν όλα τα στοιχεία θα αξιολογηθούν και θα κατατεθούν και στην εισαγγελία. Η ποινική διαδικασία έχει ξεκινήσει με την παραγγελία που έδωσε ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών να ξεκινήσει η προκαταρκτική εξέταση, όπου θα κληθεί η κα Έλενα Αθανασοπούλου να επιβεβαιώσει ή να καταθέσει οποιοδήποτε ενισχυτικό στοιχείο».

Όπως τόνισε ο κ. Καϊμακάμης, η ηθοποιός δεν επιθυμεί να αποκομίσει δημοσιότητα και προβολή από την υπόθεση, ενώ συμπλήρωσε πως η Έλενα Αθανασοπούλου δεν ευνοείται από αυτή την μήνυση.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η καταγγελία της ηθοποιού έφτασε και στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η προκαταρκτική εξέταση θα ολοκληρωθεί σύντομα.