Καβάλα: «Ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής» λέει η δικηγόρος του 55χρονου

Καβάλα: «Ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής» λέει η δικηγόρος του 55χρονου

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες στο φαρμακείο

Σήμερα 10/5 αναμένεται να απολογηθεί ο 55χρονος που στραγγάλισε την 43χρονη σύζυγό του Άϊντα στην Καβάλα.

Ο άνδρας πήρε χθες εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου, όπως είπε η δικηγόρος του Ελπίδα Κεβρεκάκη στο Live News, υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις, αφού είχε κόψει τις φλέβες στα δύο του χέρια και στον λαιμό.

 

«Υπήρξε καβγάς, πρόκειται για ανθρωποκτονία όχι σε ψυχρή, ήρεμη κατάσταση, αλλά εν βρασμώ ψυχής» ανέφερε η κ. Κεβρεκάκη, κάνοντας λόγο για έγκλημα από ερωτικό πάθος. Αναφέρει πως όταν ο δράστης αντιλήφθηκε ότι «όντως πέθανε η σύζυγός του,προσπάθησε να πεθάνει και ο ίδιος, έχει ομολογήσει την πράξη του».

«Την στραγγάλισε με ένα χέρι»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης αποκάλυψε πως ο θάνατός της φέρεται να προήλθε από στραγγαλισμό.

«Αυτοτραυματίστηκε για πρώτη φορά, αποπειράθηκε υποτίθεται να αυτοκτονήσει στις 23:55, λίγο πριν πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία. Κάποιος, όταν κόβει τις φλέβες του πεθαίνει σε λίγη ώρα. Πήρε τηλέφωνο γιατί βαρούσαν την πόρτα οι γονείς και θα σπάσουν την πόρτα, ο πατέρας και ο θείος. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ο πατέρας και ο θείος έβλεπαν το νεκρό κορμί της κόρης; Θεώρησε ότι η μόνη λύση είναι να αυτοτραυματιστεί και να καλέσει την αστυνομία», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος στο Mega.

Στη συνέχεια ο Μανώλης Βονικάκης έκανε την αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται ο 55χρονος να έδωσε τέλος στη ζωή της συζύγου του. «Την στραγγάλισε με το ένα χέρι. Αυτό δείχνει προμελέτη. Επί 3,5 λεπτά κρατάει τη γυναίκα του από το λαιμό. Είχε χρόνο να σκεφτεί την πράξη του» ανέφερε ο κ. Βονικάκης.

Στο μικροσκόπιο το υλικό από τις κάμερες

Στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αστυνομίας είναι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα του φαρμακείου που έχει καταγράψει τη δολοφονία της Αΐντας.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει το ζευγάρι να μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες, στις 16:30 της Πέμπτης και να κατεβάζει τα στόρια. Η Αΐντα κάθισε μπροστά στο κομπιούτερ και ο δράστης την τράβηξε και την έβαλε στο καμαράκι που είχε στο φαρμακείο για να ξεκουράζεται. Εκεί έμειναν 3,5 λεπτά αναφέρει το Mega. Είναι τα δραματικά λεπτά στα οποία τη στραγγάλισε με τα χέρια του.

Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε στο φαρμακείο και άρχισε να κάνει βόλτες πάνω κάτω, για αρκετή ώρα. Μπαίνει πάλι στο καμαράκι και την τραβά, τη σέρνει από τα μαλλιά και τη βγάζει στο φαρμακείο. Αρκετές ώρες αργότερα άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια. Στις 00:30 ειδοποίησε την Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα.