Καβάλα: «Επί 3,5 λεπτά την έπνιγε με το ένα χέρι», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης

Καβάλα: «Επί 3,5 λεπτά την έπνιγε με το ένα χέρι», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης

«Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρή, αποπειράθηκε να πεθάνει και ο ίδιος», είπε η νομικός του 55χρονου - Αύριο στην ανακρίτρια ο δράστης

Ακόμα συγκλονισμένη η κοινωνία της Καβάλα από τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού από τον σύζυγό της. Ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης γυναίκας Μανώλης Βονικάκης μίλησε για το αποτρόπαιο έγκλημα και τόνισε τον τρόπο που την έπνιξε οο 55χρονος μέσα στο φαρμακείο.

Τα  παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται υπό την επιμέλεια του θείου τους, του αδερφού της αδικοχαμένης 43χρονης, ο οποίος μάλιστα έχει σκοπό να ζητήσει και επίσημα να αναλάβει την επιμέλειά τους, όπως είπε ο δικηγόρος την εκπομπή «Live News» του Mega και περιέγραψε το άγριο σκηνικό της δολοφονίας.

«Ο 55χρονος αυτοτραυματίστηκε στις 11:55 λίγο πριν καλέσει την αστυνομία, για να γλιτώσει από τον πατέρα της 43χρονης και τον θείο της που χτυπούσαν την πόρτα του φαρμακείου» επισήμανε ο κ. Βονικάκης.

Κατόπιν αναφέρθηκε στον τρόπο που ο δράστης δολοφόνησε την 43χρονη, ο οποίος ήταν στραγγαλισμός με το ένα χέρι, κάτι που όπως τόνισε ο δικηγόρος δείχνει την απόλυτη προμελέτη.

«Επί 3.5 λεπτά κρατούσε με το ένα χέρι τη γυναίκα του από το λαιμό και την έπνιγε. Είχε χρόνο να σκεφτεί την πράξη του» ανέφερε ο κ. Βονικάκης. Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως ο δράστης είχε απόλυτη νηφαλιότητα και συνείδηση του τι έκανε.

Τι λέει η υπέρσπιση του δράστη

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, η Ελπίδα Κεβρεκάκη, δικηγόρος του 55χρονου δράστη, σημείωσε ότι θα βγει σήμερα από το νοσοκομείο και αύριο θα καταθέσει στην ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος μετά τη δολοφονία της συζύγου του είχε αυτοτραυματιστεί.

«Έκοψε τις φλέβες του στα χέρια και τον λαιμό και έχει ήδη υποβληθεί σε δύο εγχειρήσεις. Σώθηκε, αν και ήταν βαριά τραυματισμένος».

Σύμφωνα με την κ. Κεβρεκάκη, «η υπερασπιστική του γραμμή είναι ότι έγινε ένα έγκλημα από ερωτικό πάθος. Είναι και αυτός σοκαρισμένος. Όταν αντιλήφθηκε ότι είναι νεκρή, αποπειράθηκε να πεθάνει και ο ίδιος. Έχει ομολογήσει την πράξη του».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του 55χρονου, «το μόνο που έχει αξία για την ποινική του μεταχείριση πλέον είναι αν πρόκειται για ανθρωποκτονία εν βρασμώ», αφού σύμφωνα με την ίδια, πριν τη δολοφονία, υπήρξε ένας έντονος καυγάς.