Συναγερμός για κρούσμα ηπατίτιδας σε αγοράκι 14 μηνών στο Ηράκλειο

Συναγερμός για κρούσμα ηπατίτιδας σε αγοράκι 14 μηνών στο Ηράκλειο

Το παιδί είχε νοσήσει με κορονοϊό - Διερευνάται αν σχετίζεται με τη νόσο που έχει εντοπιστεί στο εξωτερικό

Κρούσμα ηπατίτιδας εντοπίστηκε σε αγοράκι ηλικίας 14 μηνών στο Ηράκλειο, ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου της φλεγμονής του ήπατος, που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα cretapost.gr, πρόκειται για αγοράκι το οποίο είχε νοσήσει και με κορονοϊό πριν λίγους μήνες. Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας. Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του, ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις, ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο, αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του, συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του και εάν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500, τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Την ίδια ώρα, στο… μικροσκόπιο έχει τεθεί και το γεγονός ότι πριν κάποιους μήνες νόσησε με κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε, σχετίζεται με τον κορονοϊό ή είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.