Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναζητούσε στο σεμινάριο εγκληματολογίας λίγες μέρες πριν τη σύλληψή της

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι αναζητούσε στο σεμινάριο εγκληματολογίας λίγες μέρες πριν τη σύλληψή της

Γιατί επισκέφθηκε ξανά την πλατφόρμα μετά τη λήξη του και λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή της - Τι λέει η εγκληματολόγος Δήμητρα Σουρβάκου

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και την κατηγορούμενη για τον θάνατο τουλάχιστον της 9χρονης Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως η ίδια η 33χρονη είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή της, είχε παρακολουθησει σεμινάριο εγκληματολογίας, το οποίο μάλιστα, όπως είχε πει, της το έκανε σαν δώρο ο σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, καθώς η συμμετοχή κόστιζε 590 ευρώ. Σύμφωνα όμως με μαρτυρία στην εκπομπή «Live News» ανθρώπου που παρακολουθούσε το ίδιο σεμινάριο, η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέθηκε στην πλατφόρμα και μετά από το τέλος του σεμιναρίου. Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν από την κίνηση της 33χρονης, είναι εάν θα μπορούσε να βρει κάποιες πληροφορίες, καθώς στις συγκεκριμένες διαδικτυακές πλατφόρμες υπάρχουν πάντα σημειώσεις.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, στο σεμινάριο είχαν λάβει μέρος 800 άτομα, πληρώνοντας 590 ευρώ ο καθένας. Μάλιστα, επειδή είναι τόσο υψηλό το αντίτιμο για τη συμμετοχή, η πλατφόρμα ήταν προσβάσιμη και τις επόμενες μέρες, για όποιον ήθελε να την επισκεφθεί. Όταν η Τζωρτζίνα πέθανε, η Ρούλα Πισπιρίγκου επανήλθε στην ανοιχτή πλατφόρμα. «Επισκέφθηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου, όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρωση φαινόταν, ότι η ίδια είχε επισκεφθεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου "πριν από δέκα ημέρες", δηλαδή στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει, γιατί το σεμινάριο είχε τελειώσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που συμμετείχε και αυτός στο σεμινάριο εγκληματολογίας.

Μιλώντας στην εκπομπή η εγκληματολόγος Δήμητρα Σουρβάκου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εγκληματολογίας και εξήγησε, τι ακριβώς μαθαίνει κανείς σε τέτοιου είδους σεμινάρια. Σύμφωνα με την κ. Σβουρδάκου, ένα άτομο που παρακολουθεί σεμινάριο εγκληματολογίας, ενδιαφέρεται αφενός για το πώς δρα ένας δράστης και αφετέρου για να μάθει, πως λειτουργούν οι έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης.

Ακόμη πρόσθεσε, πως στα σεμινάρια μελετούνται εγκλήματα, όπου οι δολοφόνοι έχουν κάνει λάθη, προσπαθώντας να συγκαλύψουν τα ίχνη τους. Η εγκληματολόγος δήλωσε, πως δεν εκπλήσσεται από τη συμμετοχή της 33χρονης κατηγορούμενης στα σεμινάρια και τόνισε πως η εγκληματολογία συμβάλλει και στο να δημιουργήσει κανείς ένα έγκλημα και να αποφύγει τη σύλληψη. «Αυτό όμως εξαρτάται από τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός» επισήμανε.