Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Ομοιότητες με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκει η αστυνομία

Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Ομοιότητες με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ βρίσκει η αστυνομία

Το θύμα δεν φορούσε το αξεξίσφαιρο γιλέκο και είχε δώσει άδεια στην ασφάλειά του

Η εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρον στα Σκούρτα Βοιωτίας τη Δευτέρα του Πάσχα έχει πολλές ομοιότητες και με εκείνη του δημοσιογράφου Γιώργου Καραΐβάζ, σύμφωνα με όσα λέγονται από την αστυνομία Μέχρι στιγμής και έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του ρεπόρτερ, το έγκλημα δεν έχει εξιχνιαστεί ακόμη.

Το γεγονός ότι χρησιμποιήθηκαν μοτοσυκλέτες και στις δύο περιπτώσεις, αλλά και σε προηγούμενες, όπως και με τις δολοφονίες του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη, αλλά και τα πολλά άτομα που έλαβαν, όπως και τα σχέδια αλληλοκάλυψης των δραστών δείχνουν την πρακτική της μαφίας, όπως μετέδωσε το Mega.

Η ειρωνία για τον Γιάννη Σκαφτούρο είναι ότι λόγω της γιορτής Πάσχα είχε χαλαρώσει και τα σταθερά μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε δεν υπήρχαν κι ενώ βρισκόταν στο χωριό του.. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως φορούσε μονίμως αλεξίσφαιρο γιλέκο, κυκλοφορούσε με θωρακισμένο τζιπ και τη συνοδεία 4 με 5 ένοπλων φρουρών, με υπεύθυνο πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος της Αθήνας.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος τις ώρες της επίθεσης, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποχωριστεί το αλεξίσφαιρο γιλέκο του και είχε δώσει και άδεια μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα, στον μικρό «στρατό» του, που τον φύλαγε.

Οι δράστες πιθανότατα συνεκτίμησαν πως το θύμα δεν φορούσε το γιλέκο στο σπίτι της μητέρας του, λόγω ασφάλειας που θα ένιωθε.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εγκατέλειψαν οι δύο από τους πληρωμένους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, γνωστού με το προσωνύμιο «θείος Τζο» στη Greek Mafia, το αγροτικό με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, υλικό από κάμερες ασφαλείας αλλά και μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς είναι ίσως το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου στη χώρα μας, λόγω επικινδυνότητας, αλλά και στόχου…

Επίσης οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπου απεικονίζονται οι δύο από τους δράστες πάνω σε μηχανή.