Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρει η νεκροψία – Τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Σοκάρει η νεκροψία – Τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες

«Καθαρό» βρέθηκε το 9άρι πιστόλι των εκτελεστών - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σοκ εξακολουθεί να προκαλεί στην ελληνική κοινωνία η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μέρα-μεσημέρι χθες 9 Απριλίου ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στον Άλιμο.

Εκτός από αυτό καθεαυτό το γεγονός, σοκ προκαλεί και το πόστισμα του ιατροδικαστή μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με αυτήν, οι εκτελεστές «γάζωσαν» τον Γιώργο Καραϊβάζ με 10 σφαίρες. Συγκεκριμένα, ο άτυχος δημοσιογράφος δέχθηκε έξι σφαίρες στο θώρακα, δύο στο κεφάλι, μία στο λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Η βαλλιστική έρευνα έδειξε, ότι το 9αρι όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τον εκτελέσουν, ήταν «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη έκνομη ενέργεια. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα αυτοπτών μαρτύρων, το όπλο έφερε σιγαστήρα, καθώς δεν άκουσαν πυροβολισμούς, αλλά υπόκωφους θορύβους.

Όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας στον ΣΚΑΪ, άκουσε συνεχείς κρότους και είδε έναν άντρα ντυμένο στα χακί να πυροβολεί με όπλο, το οποίο έφερε σιγαστήρα. «Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό, που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιο μάρτυρας εμφανώς σοκαρισμένος λέει, ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άνδρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές», καταλήγει.

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, συνέδεσε τη δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα, τονίζοντας ότι υπάρχει μία σειρά περιστατικών την τελευταία τριετία που καταδεικνύει ότι είναι σε εξέλιξη ένας «ανοικτός πόλεμος». Δήλωσε ότι από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι έρευνες να είναι εντατικές, σε βάθος, με τη συνεργασία όλων των αρμοδίων υπηρεσιών που απαιτείται, ούτως ώστε να μπορέσουμε να τον σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε αποτελέσματα θετικά, να εξιχνιαστεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα και να παραδοθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη.

Αστυνομικές πηγές λένε, ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου και αυτός που έδωσε την εντολή δολοφονίας, κρύβεται στον υπόκοσμο. Οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν έξω από το σπίτι του Γιώργου Καραϊβαζ ή το δρομολόγιο διαφυγής τους, σε μια προσπάθεια συλλογής στοιχείων. Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» μπαίνει η ιστοσελίδα που διατηρούσε το θύμα, η bloko.gr, αναζητώντας ρεπορτάζ που είχε γράψει και ενδεχομένως είχε ενοχλήσει ανθρώπους του οργανωμένου εγκλήματος.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Γιώργου Καραιβάζ, πήγε σήμερα στο σημείο όπου ο αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός από τα πυρά του πληρωμένου δολοφόνου. Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι άφησαν λουλούδια στο σημείο που ο 52χρονος δημοσιογράφος άφησε την τελευταία του πνοή.