Λύτρας: «Τεράστιες παραλείψεις αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας»

Λύτρας: «Τεράστιες παραλείψεις αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας»

Ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ.

Καυστικός τόσο για τους ιατροδικαστές που εξέτασαν την Μαλένα και την Ίριδα, όσο και για την Αστυνομία, εμφανίσθηκε ο πρώην δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, Απόστολος Λύτρας, κάνοντας λόγο για «τεράστιες παραλείψεις».

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News», ο κ. Λύτρας υπογράμμισε, ότι εάν δεν είχε πεθάνει η Τζωρτζίνα, δεν θα είχαν αποκαλυφθεί τα λάθη, που επισημαίνονται τώρα από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις. Αναφερόμενος δε στους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών της οικογένειας, υπενθύμισε ότι δεν εξετάστηκαν από έναν, αλλά από τρεις ιατροδικαστές και τόνισε ότι «αν πρόκειται για ασφυξία και δολοφονική ενέργεια, τότε αυτός που έκανε αυτή την πράξη, θα ήταν ανάμεσά μας», κάνοντας λόγο για «τεράστιες παραλείψεις».

Ο κ. Λύτρας διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, πώς είναι δυνατόν, να αναλάβει ο ίδιος ο Μάνος Δασκαλάκης την μεταφορά των οργάνων της Ίριδας στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων. «Είναι ποτέ δυνατόν, να φύγει ο πατέρας με τα όργανα του παιδιού, να πάει στα Γιάννενα; Εάν είχε συμβεί το οτιδήποτε, γιατί υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και δεν μπορεί να μας πει κανείς, ότι μπορεί να τα πάρει (σ.σ. τα όργανα) ένας ιδιώτης» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ανέφερε, ότι το πανάκι που βρέθηκε στο κρεβατάκι της Ίριδας και το οποίο εκ των υστέρων φαίνεται να προδίδει τον ασφυκτικό θάνατο του βρέφους, το πήγε στην Αστυνομία ή η μητέρα ή η αδελφή της. «Δεν ενεργοποιήθηκε κανείς, αν έχει συμβεί κάτι με αυτό το πανάκι», τόνισε ο κ. Λύτρας.

Ο πρώην δικηγόρος του ζεύγους επεσήμανε, ότι ο ίδιος όταν τους εκπροσωπούσε ακόμα, είπε ότι «οι ιατροδικαστές μου μετέφεραν, πως δεν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος και πως αν υπήρχε ασφυξία, θα το έβλεπαν κατευθείαν». Ανέφερε ακόμα, ότι την ίδια περίοδο είχε έρθει σε επαφή με τους ιατροδικαστές, την κ. Τσιόλα και την κ. Τσάκωνα, οι οποίες του είχαν πει, πως ασφυξία με βάση αυτά τα ευρήματα δεν υπάρχει.