Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: «Οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες» – Όλα τα σενάρια

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: «Οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες» – Όλα τα σενάρια

Τι λένε ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας

Για την εν ψυχρώ εκτέλεση με 15 σφαίρες του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας κοντά στα Δερβενοχώρια, ενώ γιόρταζε με την οικογένειά του μίλησαν την Τρίτη (26/4) ο ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας κάνοντας λόγο για «επαγγελματίες εκτελεστές» και τονίζοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής»

Ο Γιάννης Σκαφτούρους δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν με περίπου 10 άτομα στην αυλή του πατρικού του σπιτιού του. Οι εκτελεστές χτύπησαν με καλάσνικοφ τον ίδιο, σκοτώνοντάς τον και τραυμάτισαν την κόρη του και τον πεθερό του.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Ντάλτας οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες, οι οποίοι είχαν συμβόλαιο θανάτου για τον Σκαφτούρο. Εκτίμησε δε ότι είτε «πρόκειται για παλιά αντιπαλότητα ή για καινούρια από πρόσωπα που ανέρχονται στο χώρο και αμφισβητούν την εξουσία των παλιών».

Ο ποινικολόγος διευκρίνισε ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος δεν ασχολούταν με προστασία μαγαζιών. «Δεν ήταν της νύχτας» είπε και πρόθεσε ότι στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου δεν προέκυπτε ευθεία συμμετοχή του.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας επίσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί από την αστυνομία για πολλά πράγματα.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάσκας, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου και πολύ καλά σχεδιασμένο. Οι δράστες πολλές φορές έρχονται από το εξωτερικό και φεύγουν από τη χώρα πριν καν πάει η αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος.

Όπως δήλωσε η αστυνομία έχει στα χέρια της μια μοτοσικλέτα που έπαθε βλάβη αλλά χειρίζονταν οι δράστες, ένα αγροτικό αυτοκίνητο και συλλέγουν μαρτυρίες ενώ την ίδια στιγμή ένα περιπολικό βρίσκεται έξω από το σπίτι της οικογένειας του Σκαφτούρου.