Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ένα πολύ ακριβό «συμβόλαιο θανάτου»

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για ένα πολύ ακριβό «συμβόλαιο θανάτου»

Ο «θείος Τζο» γαζώθηκε με 25 σφαίρες

Έρευνες σε όλη τη Βοιωτία πραγματοποιούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και των άλλων Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., αναζητώντας ίχνη από τους εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου, οι οποίοι άφησαν πίσω τους μία «επιχειρησιακή» μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που… χάλασε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες συμμετείχε για αρκετή ώρα και το ελικόπτερο της Αστυνομίας, πετώντας πάνω από τα Δερβενοχώρια και αναζητώντας «ύποπτες» κινήσεις μετά τη δολοφονία του «θείου Τζο».

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ένα πολύ ακριβό «συμβόλαιο θανάτου» που θα αναλάμβαναν μόνο έμπειροι εκτελεστές (σ.σ. έστω κι αν κατά τη διαφυγή τους υπέπεσαν σε αρκετά λάθη). Όπως φάνηκε υπήρχε πληροφόρηση τόσο για του που βρίσκεται ο Γιάννης Σκαφτούρος, όσο και για το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν είχε μαζί του -όπως συνήθιζε- τους τουλάχιστον δύο σωματοφύλακες του, δίνοντας τους ρεπό λόγω του Πάσχα. Άλλωστε βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον (σ.σ. με συγγενείς και φίλους) που ένιωθε αρκετή ασφάλεια, ενώ ενδεχομένως να μην περίμενε ότι θα γίνονταν στόχος τέτοια ημέρα και μπροστά σε τόσο κόσμο. Όπως φάνηκε, όμως, υπολόγισε λάθος…

Τον γάζωσαν 25 φορές

Οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν τουλάχιστον 25 φορές με πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov, προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το «συμβόλαιο θανάτου» θα εκτελεστεί και αδιαφορώντας για «παράπλευρες απώλειες» όπως η 22χρονη κόρη του.

Όσον αφορά τον 45χρονο φίλο του (σ.σ. και συγγενή εξ αγχιστείας) Χρ. Μπ. πιθανότατα οι δράστες να γνώριζαν το ποινικό παρελθόν του και να μην είχαν κανέναν ενδοιασμό να τον σκοτώσουν κι αυτόν.

Οι επίδοξοι εκτελεστές γνώριζαν ότι ο στόχος τους μπορεί να οπλοφορεί, όπως και κάποιοι από τους συνδαιτυμόνες του στην αυλή του σπιτιού στην Σκούρτα Δερβενοχωρίων, γι’ αυτό και πόνταραν στον αιφνιδιασμό. Εμφανίστηκαν ξαφνικά με προτεταμένα τα πολεμικά τυφέκια Kalashnikov και άρχισαν να «γαζώνουν» με σφαίρες το θύμα τους.

Όλοι οι κάλυκες που βρέθηκαν είναι διαμετρήματος 7,62mm και μεταφέρθηκαν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας και διαχείρισης κυκλοφορίας.