Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έψαχνε για αναισθητικά φάρμακα, όχι για θανατηφόρες ουσίες», λέει ο δικηγόρος της

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έψαχνε για αναισθητικά φάρμακα, όχι για θανατηφόρες ουσίες», λέει ο δικηγόρος της

Επιμένει η κατηγορούμενη μητέρα ότι δεν έχει σχέση με την κεταμίνη, από την οποία πέθανε η 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα

Για 14η μέρα παραμένει προφυλακισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρη της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Παράλλληλα, οι αρχές αναζητούν τι έχει συμβεί και με άλλα δύο παιδιά της οικογένειας στην Πάτρα, που πέθαναν νωρίτερα. Πάντως, η 33χρονη μητέρα επιμένει για την αθωότητά της, παρότι το τάμπλετ... μίλησε ότι έκανε αναζητήσεις για φαρμακευτικές ουσίες.

Ο δικηγόρος της Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Live News του Mega και σημείωσε πως πρόκειται για μία δύσκολη υπόθεση με μεγάλο βάρος: «Είναι μια διαδικασία έρευνας που κινείται παράλληλα τόσο σε δικαστικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι δύσκολη υπόθεση, με μεγάλο ηθικό φορτίο και μεγάλη τοξικότητα».

Αναφερόμενος στα ανώνυμα τηλεφωνήματα που φέρεται να έχουν γίνει από την 33χρονη σε δημοσιογράφο του Alpha και θέτουν στο κάδρο τον Μάνο Δασκαλάκη, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως το στοιχείο αυτό δεν αποτελεί μέρος της δικογραφίας: «Δεν έχω συγκεκριμένη ενημέρωση από την ίδια και δεν αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας που χειρίζομαι. Θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην επόμενη κατ’ ιδίαν συνάντησή μας. Ας περιμένουμε να δούμε πράγματι αν είναι η ίδια που ακούγεται».

Σχετικά με τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, ο συνήγορος της κατηγορουμένης αναφέρει: «Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για ‘αναισθητικά φάρμακα’, όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι, όπως έχει προκύψει από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης, στα αποτελέσματα που βρήκε δε γίνεται αναφορά σε παρενέργειες των ουσιών αυτών ή υπεροδοσολογία: «Από την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι για την κεταμίνη έψαξε στις 30/3 όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».

Μιλώνυτας για τις περιπτώσεις των άλλων δύο παιδιών, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι οι ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν «κάνουν καμία αναφορά ή υπαινιγμό σε εγκληματική ενέργεια».

«Είναι μια έρευνα που είναι σε εξέλιξη, διαρκώς βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα νέα στοιχεία. Έχουμε ένα στατιστικό παράδοξο ή μια εγκληματική ενέργεια, αυτό μελετούμε», κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.