Πότε είναι χρήσιμη η αποχή από το σεξ – Τι απαντούν οι ειδικοί

Πότε είναι χρήσιμη η αποχή από το σεξ – Τι απαντούν οι ειδικοί

Σκεφθείτε ότι κάνετε επανεκκίνηση

Σύμφωνα με τους ειδικούς σχέσεων και σεξ, η αποχή δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, ειδικά όταν συμβαίνει συνειδητά και είναι σύμφωνα και τα δύο μέλη της σχέσης.

Είναι σαν να κάνεις reset για να επανέλθεις με μεγαλύτερη όρεξη. «Η συχνή και σχεδιασμένη αποχή μπορεί να σου δώσει μία πνευματική διαύγεια, παρουσία και καλύτερη συναίσθηση του τι θες και ποιος είσαι», αναφέρει η sex coach Zoe Kors. Επίσης, σε κάνει να λαχταράς περισσότερο το σεξ.

Μπορεί να θέλετε να απέχετε από οτιδήποτε σεξουαλικό, αλλά όχι από τα χάδια, τα φιλιά και τις αγκαλιές. Το τελευταίο ειδικά σε μαθαίνει να επικεντρώνεσαι στις αισθήσεις και λιγότερο στην ερωτική απόλαυση.

Πότε είναι χρήσιμη η αποχή από το σεξ;

Σίγουρα δεν είναι χρήσιμη όταν το κάνει κάποιος για να αποφύγει το σεξ και επειδή θέλει να το σταματήσει εντελώς. Επίσης, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις αν η ποσότητα και η ποιότητα ικανοποιούν πλήρως και τους δύο.

Αν όμως βρίσκεσαι σε μία σχέση που σου ταιριάζει αλλά νιώθεις ότι κάτι λείπει από το σεξ ή έχεις μπει σε ρουτίνα, μπορείς να το συζητήσεις με την/τον σύντροφό σου και να κάνετε μία παύση προκειμένου να συνδεθείτε με άλλους τρόπους. Όταν μαθαίνεις να επικοινωνείς τις ανάγκες σου και να φροντίζεις τη σχέση σε συναισθηματικό επίπεδο. Όταν το κάνεις, επιστρέφεις στο σεξ με μία νέα ενέργεια.

Υπάρχει ιδανική διάρκεια για την αποχή;

Η απάντηση εξαρτάται από τη συχνότητα του σεξ που κάνει κάθε ζευγάρι. Αν κάνει κάθε μέρα, μία φορά την εβδομάδα θεωρείται αποχή, αν κάνει σεξ εβδομαδιαίως, μία φορά τον μήνα είναι αποχή.

Αυτό είναι κάτι που θα συμφωνήσετε μεταξύ σας.