Πάτρα: Χωρίς σφραγίδα γιατρού το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου

Πάτρα: Χωρίς σφραγίδα γιατρού το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς των Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου

Νομικά άκυρο το έγγραφο - Έρευνα για τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και το πληρεξούσιο του Μάνου Δασκαλάκη

Μετά τις νέες εξελίξεις για τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, νέα στοιχεία που προκαλούν ερωτηματικά, έρχονται στην δημοσιότητα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς τους στην Πάτρα.

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος των συγγενών της 69χρονης γυναίκας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, στην εκπομπή «Live News», στο πιστοποιητικό θανάτου της το μόνο όνομα που αναγράφεται, εκτός της εκλιπούσας, είναι αυτό του Μάνου Δασκαλάκη, καθώς αυτός ήταν που εμφανίστηκε από τη πλευρά της, ενώ στο σημείο όπου υπογράφει ο πιστοποιών γιατρός, δεν υπάρχει σφραγίδα με ονοματεπώνυμο, παρά μόνο μία μονογραφή, δηλαδή ούτε καν υπογραφή που να διακρίνεται κάποιο επώνυμο.

Μάλιστα, το πιστοποιητικό θανάτου φέρει ημερομηνία 12/03/2020, ενώ όπως είχε ενημερώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου τους συγγενείς της 69χρονης,, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρόπουλο, η γυναίκα είχε πεθάνει μία ημέρα νωρίτερα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε, πως το εν λόγω έγγραφο είναι άκυρο νομικά και ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο ίδιος, ο ή η εν λόγω γιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό, δεν είχε εφημερία εκείνο το βράδυ και πήγε εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο, μόνο και μόνο για να υπογράψει.

Αναφορικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σπιτονοικοκυράς, ο δικηγόρος είπε, πως βρίσκονται υπό έρευνα, μαζί με το πληρεξούσιο του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά και τη σύνταξη που λάμβανε ως εκπαιδευτικός η 69χρονη, αλλά και το ποσοστό της σύνταξης χηρείας που έπαιρνε από τον δικηγόρο σύζυγό της, η οποία όπως τόνισε, ήταν άνω των 1.500 ευρώ.