Δολοφονία Καρολάιν: Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με καταθέσεις μαρτύρων

Δολοφονία Καρολάιν: Ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με καταθέσεις μαρτύρων

Κομβική θεωρείται η μαρτυρία της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού

Οι αστυνομικοί οι οποίοι κατάφεραν να «ξεκλειδώσουν» την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν και να συλλάβουν το σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ως δράστη καταθέτουν σήμερα, εκτός απροόπτου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή, η δίκη του 34χρονου πιλότου ξεκινά σήμερα με τους αστυνομικούς να ανοίγουν τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων ενώ αμέσως μετά αναμένεται η μαρτυρία της συμβούλου ψυχικής υγείας του ζευγαριού, Ελένης Μυλωνοπούλου η οποία θεωρείται κομβικής σημασίας. Και αυτό γιατί στο πλαίσιο της έρευνας έχει καταθέσει πως ο κατηγορούμενος είχε τον «απόλυτο έλεγχο» στη ζωή της Καρολάιν κάνοντας, παράλληλα, λόγο για «συνεξαρτητική σχέση» του ζευγαριού, το οποίο ζούσε σε μια «αρρωστημένη κατάσταση».

Η αυλαία της δίκης άνοιξε την περασμένη Παρασκευή με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να οδηγείται στο δικαστήριο συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, φορώντας χειροπέδες πισθάγκωνα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο νεαρός κατηγορούμενος αγέρωχος περπάτησε μέχρι την δικαστική αίθουσα και όταν ρωτήθηκε από την έδρα δήλωσε «έγγαμος και χήρος». Οι γονείς της 20χρονης Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, αλλά δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής μέσω του δικηγόρου τους, Θανάση Χαρμάνη ο οποίος εξήγησε πως ο πατέρας της Καρολάιν έχει κινητά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. «Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» ανέφερε σε δήλωση του ο νομικός παραστάτης της οικογένειας. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας. Από την συγκεκριμένη Φιλοζωική είχε υιοθετηθεί ο σκύλος της οικογένειας που κρεμάστηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι των Γλυκών Νερών, καθώς τον χρησιμοποίησε ως μέρος του σκηνικού για να πείσει ότι η οικογένεια έπεσε θύμα φονικής ληστείας. Άλλωστε, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι αντιμέτωπος και με το αδίκημα της κακοποίησης ζώου το οποίο, επίσης, τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην προηγούμενη συνεδρίαση του, προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και στην έδρα ανέβηκαν μαζί με τις τρεις γυναίκες δικαστές τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Η δολοφονία της νεαρής μητέρας μέσα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά έκανε το γύρω του κόσμου όταν αποκαλύφθηκε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ο σύζυγος της. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να παραπλανήσει τις αρχές και για περισσότερο από ένα μήνα εμφανιζόταν ως συντετριμμένος σύζυγος και πατέρας ενώ πήγε στην κηδεία της άτυχης Καρολάιν κρατώντας στην αγκαλιά του την μόλις 11 μηνών κόρη τους. Το κοριτσάκι είχε «χρησιμοποιηθεί» ως μέρος του σκηνικού της ληστείας που «στήθηκε» στο σπίτι της οικογένειας. Ο 34χρονος συνελήφθη στο μνημόσυνο της 20χρονης στην Αλόννησο . Τριάντα επτά ημέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν ο νεαρός πιλότος «έσπασε» ισχυριζόμενος, ωστόσο, ότι το μοιραίο βράδυ του Μαΐου του 2021, δεν είχε πρόθεση να κόψει το νήμα της ζωή της γυναίκας του την οποία υπεραγαπούσε. «Δεν είχα σχεδιάσει τίποτα. Είχαμε έναν μεγάλο καβγά και έδρασα χωρίς να σκεφτώ. Δεν ομολόγησα από την αρχή γιατί σκεφτόμουν το παιδί μου», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι δεν είχε κάποιο κίνητρο. «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα... Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου» ανέφερε.