Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δήλωσε «έγγαμος και χήρος» – Διακοπή στη δίκη για τις 12 Απριλίου

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Δήλωσε «έγγαμος και χήρος» – Διακοπή στη δίκη για τις 12 Απριλίου

Άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή και κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια

Σε διακοπή για τις 12 Απριλίου οδηγήθηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατηγορούμενου για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράους.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 34χρονου πιλότου για διακοπή της δίκης λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

Ο νεαρός κατηγορούμενος οδηγήθηκε λίγο μετά τις εννέα το πρωί στο εδώλιο, δήλωσε «έγγαμος και χήρος» και στη συνέχεια άκουσε το κατηγορητήριο με προσοχή και κοιτάζοντας την εισαγγελέα στα μάτια.

Οι γονείς της 20χρονη Κάρολαιν δεν βρέθηκαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους Θανάση Χαρμάνη δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής. «Ο κ. Κράουτς έχει κινητά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της» ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό και το αίτημα του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα για να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή για το θάνατο του σκυλιού της οικογένειας. Από την συγκεκριμένη Φιλοζωική είχε υιοθετηθεί ο σκύλος της οικογένειας που κρεμάστηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, μέσα στο σπίτι των Γλυκών Νερών, καθώς τον χρησιμοποίησε ως μέρος του σκηνικού για να πείσει ότι η οικογένεια έπεσε θύμα φονικής ληστείας. Άλλωστε, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι αντιμέτωπος και με το αδίκημα της κακοποίησης ζώου το οποίο, επίσης, τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και στην έδρα ανέβηκαν μαζί με τις τρεις γυναίκες δικαστές τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Η Λυδία είναι ένα χαρούμενο παιδί

«Ο κύριος Κράουτς δεν μπορεί να μετακινηθεί. Και η μητέρα της Καρολάιν όπως είπαν οι ειδικοί η θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για το θάνατο της κόρης της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας που είναι σήμερα δύο ετών» εξήγησε σε δήλωση του ο δικηγόρος της οικογένειας Αθανάσιος Χαρμάνης ενώ αναφερόμενος στην μικρή Λυδία, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι γονείς της άτυχης Καρολάιν, σημείωσε «Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί».