Γρηγόρης Λέων: «Δολοφονίες και οι θάνατοι της Μαλένας και τις Ίριδας»

Γρηγόρης Λέων: «Δολοφονίες και οι θάνατοι της Μαλένας και τις Ίριδας»

«Από τη στιγμή που έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και γενετικά αίτια» τονίζει ο ιατροδικαστής

Την βεβαιότητα του ότι οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας, είναι δολοφονίες, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και αναφερόμενος αρχικά για την σπιτονοικοκυρά του ζεύγους στην Πάτρα, η οποία απεβίωσε και ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν έχει αποτεφρωθεί ή εάν έχει ταφεί, τόνισε πως στην περίπτωση που έχει αποτεφρωθεί, προαπαιτείται να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό από ιατροδικαστή, το οποίο πιστοποιητικό απαιτεί τουλάχιστον μία νεκροψία. Εάν έχει ταφεί, σημείωσε, μπορεί με εντολή εκταφής από τις δικαστικές αρχές, από τα οστά ή ακόμη και από τρίχες να εντοπιστεί τοξικολογικά, αν είχε δηλητηριαστεί.

Αναφορικά με τον θάνατο των δύο άλλων κοριτσιών της οικογένειας, ο κ. Λέων δήλωσε, πως πιστεύει ότι πρόκειται για δολοφονίες, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία από τη στιγμή που έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και η ύπαρξη κάποιου πολυ σπάνιου γενετικού γονιδίου». Ξεκαθάρισε πάντως, ότι ούτε η Μαλένα, ούτε η Ίριδα έχουν δηλητηριαστεί, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.

Ερωτηθείς αν μπορεί να φανεί, σε περίπτωση δολοφονίας τους, πώς έγινε, απάντησε καταφατικά, σημειώνοντας ότι και η ίδια η μητέρα των κοριτσιών δεν περιγράφει σε συνεντεύξεις της με τον ίδιο τρόπο τους θανάτους των τριών κοριτσιών.