Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια για αναγνώριση των δραστών οι φίλοι του – Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Στην Ασφάλεια για αναγνώριση των δραστών οι φίλοι του – Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν

Τι αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας

Αντιμέτωποι με τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης του φίλου τους, Άλκη Καμπανού, αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι νεαροί του που είχαν τραυματιστεί και αυτοί σοβαρά από την επίθεση.

Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου φοιτητή.

«Στις δέκα το πρωί υπάρχει μία διαδικασία αναγνωρίσεως από τους δύο επιζήσαντες που θα γίνει, πίσω από ειδικό τζάμι, στο Μέγαρο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο συνήγορος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της οικογένειας του θύματος από τις νέες μαρτυρίες προκύπτει ότι συνολικά 20 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στον χώρο του ορμητηρίου, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν άνω των 30 ετών.

«Μάλλον συγκεντρώθηκαν κατόπιν ειδοποιήσεως από κάποιον», είπε και τόνισε ότι το ποια άλλα άτομα πήραν μέρος σε αυτή τη συγκέντρωση μπορεί να φανεί από την άρση των τηλεφωνικών επαφών.

«Το πώς κινήθηκε ο καθένας είναι συνδυασμός αποδεικτικών στοιχείων και του DNA. Εκτός αυτού έχουμε την ανακάλυψη του μαχαιριού κάραμπιτ, το οποίο βρέθηκε χθες», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» αποκαλύπτοντας ότι οι Αρχές θα ερευνήσουν τις κηλίδες του αίματος που βρέθηκαν σε αυτό.

Μιλώντας για τις καταθέσεις των δώδεκα δραστών ο κ. Κούγιας τις χαρακτήρισε «αντικρουόμενες» καθώς οι συλληφθέντες προσπαθούν να πουν κάτι για να δείξουν ότι έχουνε μετανιώσει και να ελαφρύνουν τη θέση τους. «Ουσιαστικά συσκοτίζουν την υπόθεση. Αυτό είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεως μεταξύ τους γιατί υπήρξε και αυτή η πενθήμερη καθυστέρηση στο να συλληφθούν, οπότε είχαν το χρόνο και να συνεννοηθούν για την υπεράσπισή τους».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Κούγιας «οι υποψίες του επαληθεύτηκαν καθώς τα όπλα που βρέθηκαν στο χώρο του ορμητηρίου, δυστυχώς, τα έπιασαν και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο έγινε αυτό.

«Αναμένω να απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», πρόσθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...