Δολοφονία Άλκη: Σε εξέλιξη η απολογία του «Ντίνου» – Στην ανακρίτρια δύο φίλοι του 19χρονου θύματος

Δολοφονία Άλκη: Σε εξέλιξη η απολογία του «Ντίνου» – Στην ανακρίτρια δύο φίλοι του 19χρονου θύματος

Ο 12ος κατηγορούμενος φέρεται να αρνείται την ουσιαστική συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα

Σε εξέλιξη είναι εδώ και λίγη ώρα, ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, η απολογία του 22χρονου, 12ου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο κατηγορούμενος - οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο - είχε παραδοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. την περασμένη Δευτέρα και έκτοτε κρατείται.

Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος φέρεται να αρνείται την ουσιαστική συμμετοχή του στο άγριο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι δεν εγκατέλειψε το όχημα και πως δεν γνώριζε για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του - και ήδη προσωρινά κρατούμενοι - ούτε για την επικείμενη επίθεση.

Για την ποινική του μεταχείριση θα αποφασίσουν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας μετά το πέρας της απολογίας.

Νωρίτερα, ο 22χρονος είχε οδηγηθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την αυτόφωρη διαδικασία της οπλοκατοχής, καθώς μετά την παράδοσή του εντοπίστηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του. Η εκδίκασή της υπόθεσης προσδιορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα, κατόπιν αναβολής που αιτήθηκε ο συνήγορός του, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, στο γραφείο της ανακρίτριας βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα δύο από τους φίλους του Άλκη που βρίσκονταν μαζί του τη στιγμή της δολοφονικής ενέδρας, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου. Κατά πληροφορίες, ο ένας έπεσε θύμα της επίθεσης και τραυματίστηκε, ενώ ο άλλος πρόλαβε και ξέφυγε. Οι δύο νεαροί κλήθηκαν να καταθέσουν, περιγράφοντας το χρονικό του φονικού επεισοδίου.

Οι ίδιοι αύριο το πρωί θα βρεθούν απέναντι στους 12 κατηγορούμενους, καθώς μαζί με άλλους δύο της παρέας τού αδικοχαμένου φοιτητή θα κληθούν, σε ειδικό χώρο εντός του Αστυνομικού Μεγάρου της πόλης, να τους αναγνωρίσουν, με σκοπό να γίνει πιο σαφής η συμμετοχή του καθένα στο έγκλημα.