Οι τρεις λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να φοράμε παπούτσια στο σπίτι

Οι τρεις λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να φοράμε παπούτσια στο σπίτι

Εκτός από το προφανές ότι λερώνουμε τα χαλιά

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Arizona, δίνει 3 λόγους για τους οποίους πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια όταν μπαίνουμε στο σπίτι:

1)Τα παπούτσια είναι παράδεισος για τα βακτήρια

Οι ερευνητές βρήκαν ότι τα παπούτσια μας φιλοξενούν από 400.000 βακτήρια, με διασημότερο το Ε. coli, το οποίο είναι γνωστό πως προκαλεί γαστρεντερικά προβλήματα. Έπειτα, περπατώντας, μαζεύουμε χώμα και λάσπη που ευνοούν την ανάπτυξη των μικροοργανισμών αυτών.

2)Τα παπούτσια είναι γεμάτα τοξίνες

Κάθε φορά που πατάμε γρασίδι, τα παπούτσια μας είναι πιθανό να γεμίζουν φυτοφάρμακα και παρασιτοκτόνα. Κάθε φορά που διασχίζουμε τον δρόμο, πατάμε ίχνη βενζίνης. Έρευνες έχουν δείξει ότι η διαρκής επαφή με τέτοιου είδους χημικές ουσίες είναι επιβλαβής για τον οργανισμό και, μεταφέροντάς τες στο σπίτι που, ειδικά τον χειμώνα, μένει με τα παράθυρα κλειστά κι ο αέρας δεν ανανεώνεται, τις αναπνέουμε καθημερινά.

3)Τα παπούτσια μπορεί να καταστρέψουν το πάτωμα

Ξέρουμε καλά ότι αν φορέσουμε ψηλοτάκουνα σε ξύλινο πάτωμα, το πιθανότερο είναι να γίνει ζημιά. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χαλιά, με κάθε είδος παπουτσιού. Οτιδήποτε κολλάει στη σόλα, μεταφέρεται στο χαλί και μένει εκεί, δημιουργώντας αρχικά εστίες μικροβίων, κι έπειτα αντιαισθητικούς λεκέδες.