Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες μαθητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές

Τους έλεγαν χυδαίες εκφράσεις

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η αστυνομία.

Με χυδαίες εκφράσεις φέρονται να παρενοχλούσαν οι δύο καθηγητές

Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι δύο καθηγητές, ο ένας του Γυμνασίου και ο άλλος του Λυκείου, φέρονται να παρενοχλούσαν σεξουαλικά εδώ και χρόνια τουλάχιστον 12 μαθήτριες, τόσο λεκτικά με χυδαία σχόλια όσο και με χειρονομίες.

Μάλιστα οι μαθητές ανήρτησαν στην πόρτα του σχολείου έναν πίνακα με τις χυδαίες εκφράσεις που φέρονται να είπαν οι καθηγητές. Γονείς μαθητριών που βρέθηκαν στο σημείο, υποστήριξαν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της αστυνομίας, έπειτα από καταγγελίες γονέων.

Σοκαριστικά είναι τα όσα έχουν αναρτήσει οι μαθητές, με εκφράσεις που φέρονταν να έλεγαν οι καθηγητές όπως «μου έπιασε την πλάτη και με ρώτησε αν είμαι γυμνή από μέσα» ή «το σκουλαρίκι όταν κάνεις τη δουλειά σου, σε ενοχλεί ή το βγάζεις;».