Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος Αλβανός είδε ποιος κρατούσε το δρεπάνι και θα τον κατονομάσει

Δολοφονία Άλκη: Ο 20χρονος Αλβανός είδε ποιος κρατούσε το δρεπάνι και θα τον κατονομάσει

Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος, ενώ ο νεαρός θα απολογηθεί τη Δευτέρα

Το... μπαλάκι των ευθυνών για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη πετάει ο ένας στον άλλο από τους 11 κατηγορούμενους που έχουν συλληφθεί.  Προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα πήρε ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος παραδόθηκε χθες το βράδυ στις ελληνικές αρχές. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος ο νεαρός οπαδός του ΠΑΟΚ ξέρει ποιος κρατούσε το δρεπάνι και ότι πρόκειται να κατονομάσει όσα είδε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

«Εδώ και τρεις ώρες ήμουν στο αστυνομικό μέγαρο και μίλησα αναλυτικά με τον εντολέα μου. Είμαι σε θέση να πω κάποια πράγματα που αφορούν την ουσιαστική θέση του. Είναι ένα πρόσωπο που έχει μία περιφερειακή δράση, ένα πρόσωπο που δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Ο εντολέας μου δεν έχει συμμετάσχει σε κανενός είδους χτυπήματα», είπε αρχικά στην εκμπομπή Live News του Mega o συνήγορος του 20χρονου και συνέχισε:

«Έχει δει ποιος έφερε το δρεπάνι και πότε ξεκίνησαν να γίνονται τα χτυπήματα. Θα κατονομάσει όσα έχει δει. Έχουμε μία υπόθεση τραγική κι ένα αποτέλεσμα τραγικό. Πράξεις που είναι αδικαιολόγητες. Η τροπή που πήρε το περιστατικό είναι αδικαιολόγητο. Ο ίδιος είναι συντετριμμένος και με ρώταγε εάν μετέφερα τα συλληπητήριά του στους γονείς του Άλκη».

Τη Δευτέρα η απολογία του 

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.