Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητών στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης – Δείτε φωτογραφίες 

Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητών στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης – Δείτε φωτογραφίες 

«Στη θέση του Άλκη θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας, ο φίλος μας, οι φίλοι του»

Στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης Καμπανός συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι φοιτητές, σε μια σιωπηρή παράσταση διαμαρτυρίας κατά της βίας στη Θεσσαλονίκη.

«Στη θέση του Άλκη θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας, ο φίλος μας, οι φίλοι του», δήλωσε ο Ορέστης Λάππας, συμφοιτητής του 19χρονου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά την επίθεση από χούλιγκανς ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην οδό Θ. Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου.

«Διά της σιωπής σήμερα διατρανώνουμε την καταδίκη μας σε αυτή την αποτρόπαια δολοφονία και δηλώνουμε ότι ο φόβος δε θα επικρατήσει, αυτός ο κύκλος βίας πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και βρισκόμαστε εδώ να καταθέσουμε ένα λουλούδι στη μνήμη του συναδέλφου μας», δήλωσε ο φοιτητής του Τμήματος Νομικής Τάσος Παπαδόπουλος.

«Αυτή η κατάσταση δε θα γίνει κανονικότητα, οι φοιτητικοί σύλλογοι όλο το επόμενο διάστημα κι εμείς σαν φοιτητές θα σταθούμε ενάντια και σε αυτές τις πρακτικές και σε όποιον τις συγκαλύπτει», πρόσθεσε η φοιτήτρια του Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας Σοφία Χατζοπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στην κινητοποίηση που οργάνωσαν φοιτητικές παρατάξεις του ΑΠΘ συμμετείχε και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία: