Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η απολογία του 20χρονου Αλβανού – Στο μικροσκόπιο η ύπαρξη 13ου εμπλεκομένου

Δολοφονία Άλκη: Τη Δευτέρα η απολογία του 20χρονου Αλβανού – Στο μικροσκόπιο η ύπαρξη 13ου εμπλεκομένου

Συνεχίζονται οι απολογίες τεσσάρων συγκατηγορουμένων του

Στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έφτασε, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του 19χρονου Άλκη. Ο 20χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει στην πατρίδα του, παραδόθηκε, χθες το βράδυ, στις ελληνικές αστυνομικές αρχές, προκειμένου να έρθει αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό. «Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Είχε προηγηθεί, το πρωί, η μεταγωγή ακόμη τεσσάρων κατηγορούμενων για την ίδια υπόθεση, μεταξύ αυτών και του 25χρονου που κατονομάστηκε από συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο.

Ο ένας μετά τον άλλον θα περάσουν από το γραφείο της ανακρίτριας προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το άγριο έγκλημα. Η ποινική τους μεταχείριση θα αποφασιστεί μετά το πέρας των απολογιών τους, κάτι που αναμένεται αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων, πιθανώς κάτοικο Ωραιοκάστρου, ο οποίος φέρεται να οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο και να φορούσε σκούφο.

Ο εντοπισμός του ατόμου αυτού, που κανείς δεν θέλει να κατονομάσει, είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς το όχημά του ήταν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους λεγόμενους σκληρούς της υπόθεσης.