Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλο οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα

Κανείς από τους 11 ταυτοποιημένους δράστες της επίθεσης δεν έχει παραδεχθεί ότι σκότωσε τον 19χρονο

Μετά από τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, κανείς από τους 11 ταυτοποιημένους χούλιγκανς της επίθεσης δεν παραδέχεται ότι έχει κάνει το έγκλημα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο καθένας τους πετάει το... μπαλάκι των ευθυνών για το φόνο και υποδεικνύει διαφορετικό υπαίτιο.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται με τη σύλληψη του Α.Τ., του 23χρονου αλβανικής καταγωγής, που παρουσιαζόταν στο οικογενειακό του περιβάλλον ως ένα ήσυχο και υπάκουο παιδί, επισημάθηκε από την εκπομπή Live News του Mega,

Ο Α.Τ. ο μαθητής του 18 στα Θρησκευτικά, όπως φαίνεται στο απολυτήριό του, είναι ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου και ο φερόμενος ως ενορχηστρωτής της δολοφονικής επίθεσης.

Ο... εγκέφαλος

Τα τρία αμάξια ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα από τον σκληροπυρηνικό σύνδεσμο, αναζητώντας τα ανυποψίαστα θύματα τους.

Το γκρι ΙΧ με επιβάτες τον Ι.Κ. που κρατούσε δρεπάνι και τον Β.Α. που κρατούσε ρόπαλο εντόπισε την παρέα του Άλκη στα σκαλάκια στην οδό Γαζή.

«Τα άτομα που επέβαιναν στο Volkswagen Polo, μας έδωσαν σήμα να κατέβουμε, αυτό σήμαινε ότι είχαν βρεθεί τα άτομα που έψαχναν», δήλωσε ο 23χρονος.

Ο 23χρονος λειτούργησε ως τσιλιαδόρος στην ενέδρα θανάτου και παραμένει στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στο ύψος της πλατείας.

«Άφησα ανοιχτή την πόρτα του οδηγού, κατέβηκα απ’ το αυτοκίνητο για λίγα δευτερόλεπτα, όταν όμως είδα τι γινόταν, τρόμαξα και ουδέποτε πλησίασα», είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος.

Ο δραπέτης

Από το λευκό αμάξι του κατέθηκε με φόραα ο 20χρονος Ν.Ρ., που αμέσως ρώτησε την παρέα του Άλκη αν είναι Αρειανοί.

«Νομίζω ότι ο Ν.Ρ. ήταν εκείνος που ρώτησε τα παιδιά τι ομάδα είναι πριν ξεκινήσει το επεισόδιο.»

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, ο επίσης 20χρονος Αλβανός Γ.Α. αναλαμβάνει τον κολλητό του Άλκη. Από το μένος με το οποίο μαχαίρωνε αλλεπάλληλα τον άοπλο νεαρό αυτοτραυματίστηκε στο χέρι.

«Ήμουν εκεί και ενεπλάκην με ένα από τα παιδιά. Αυτόν που κρατούσε στο χέρι κράνος και όχι με τον θανόντα. Με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα δύο φορές στο πόδι», δήλωσε στην κατάθεσή του 20χρονος.

Ο τύπος με το δρεπάνι

Ο βαρύς οπλισμός όμως κρυβόταν στο τρίτο όχημα γκρι χρώματος επί της οδού Γαζή. Σε αυτό επέβαινε ο Κ.Ι., ο 21χρονος Έλληνας που σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες τον έχουν «φωτογραφίσει» ως τον δράστη των μαχαιρωμάτων στον Άλκη.

Ο κάτοχος του κόκκινου δρεπανιού που έμελλε να κόψει το νήμα ζωής του 19χρονου Άλκη.
«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι από τέτοια οικογένεια μπορεί να βγει ένα παιδί με τέτοιο θυμό», δήλωσε συγγενής του 20χρονου Ι.Κ.

Ο «Αθηναίος»

Την ώρα που ο Άλκης και οι φίλοι του δέχονταν τις αλλεπάλληλες μαχαιριές ο περιβόητος «Αθηναίος» με αρχικά Β.Α. τους έριχνε με το ρόπαλο στα κεφάλια.

Ο 23χρονος διοργανωτής ρίχνει σήμα να φύγουν όταν πια ο 19χρονος Άλκης κείτεται νεκρός..

Ο τελευταίος που μπαίνει στο λευκό ΙΧ με την άσπρη φόρμα είναι ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος 20χρονος Αλβανός, που όπως φαίνεται προσπαθούσε να κρύψει κάτι κάτω από μπουφάν. Τα αμάξια ξεκινούν και τότε ο Κ.Ι. συνειδητοποιεί πως το δολοφονικό δρεπάνι ξεχάστηκε στον τόπο του εγκλήματος.

«Μας είπε έκανα μ@λ@κία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι!»

«Ο 21χρονος αποκάλυψε τον δολοφόνο – Υπέδειξε που πέταξαν το καράμπιτ»

Ο δικηγόρος του 21χρονου που εμπλέκεται με την υπόθεση δολοφονίας του Άλκη, αποκάλυψε πως ο νεαρός είπε στην ανακρίτρια ποιος ήταν εκείνος που σκότωσε τον 19χρονο και υπέδειξε που βρίσκεται το φονικό μαχαίρι.

Ο δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, είπε για τον 21χρονο: «Ανέφερε ποιος ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει στην ανακρίτρια που βρίσκεται αυτό το μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ο 21χρονος δεν οδηγούσε το όχημα, ενώ «έδειξε» ότι ο δολοφόνος είναι ο συνοδηγός του αυτοκινήτου.

«Δεν οδηγούσε ο εντολέας μου. Καθόταν πίσω, δεν έχει καμία σχέση. Ο συνοδηγός που καθόταν στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο εντολέας μου ανέφερε πως ήταν αυτός που έκανε αυτή την πράξη», σημείωσε ο κ. Λύτρας, ενώ εξήγησε ότι το μαχαίρι είναι τύπου «καράμπιτ».

Όσο για το μαχαίρι που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του Άλκη, ο δικηγόρος σημείωσε: «Πρόκειται για ένα μαχαίρι καράμπιτ που δεν έχει βρεθεί και ο εντολέας έχει υποδείξει που βρίσκεται. Επίσης ανέφερε ότι μετά αυτοί οι οποίοι επέβαιναν στο όχημα και ο άνθρωπος που το χρησιμοποίησε, το πέταξε σε μια ερημική περιοχή.

Ο εντολέας μου, μου είπε ότι χτύπησε κάποιον με το δρεπάνι και ο οποίος ήταν ο πρώτος ο που έφυγε και τίποτα παραπάνω. Μετά στη συνέχεια του έπεσε το δρεπάνι. οφείλουμε να το πούμε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη».

Δείτε το βίντεο του thesstoday.gr