Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη – Συνήγορος 25χρονου «Αθηναίου»: Δική του η απόφαση να παραδοθεί

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη – Συνήγορος 25χρονου «Αθηναίου»: Δική του η απόφαση να παραδοθεί

«Δεν ανήκει στους σκληρούς χούλιγκαν»

Ως «ηθική απάντηση» και πράξη ενσυναίσθησης χαρακτήρισε την παράδοση του 25χρονου «Αθηναίου» στις αστυνομικές αρχές η συνήγορός του Κωνσταντίνα Κάτσια, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ, λέγοντας ότι ο εντολέας της, ο οποίος θα απολογηθεί αύριο, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

«Ο εντολέας μου έχει αντιληφθεί το βάρος αυτής της κατηγορίας. Πήρε μια θαρραλέα απόφαση να έρθει να δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει», είπε. Αναφορικά με τον πελάτη της δήλωσε πως δεν έχει καταδικαστεί ποτέ και δεν είχε ποτέ εμπλοκή σε οπαδικά επεισόδια.

«Αύριο που θα απολογηθεί θα είναι πολύ ξεκάθαρη η θέση του και θα δώσει αυτό που θέλει να πει στην ανακρίτρια. Αρνείται τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας».

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον 25χρονο ως βίαιο χούλιγκαν η ίδια τις χαρακτήρισε αναληθείς, λέγοντας επί λέξει: “Δεν θεωρώ ότι χαρακτηρισμοί τύπου σκληρός χούλιγκαν ανήκουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο. Όλα έγιναν πολλά γρήγορα. Δεν έχω το χρόνο να σκιαγραφήσω το προφίλ του εντολέα μου σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης”.

Συμπλήρωσε μάλιστα, «δεν είδα μπροστά μου έναν σκληρό άνθρωπο, δεν είδα έναν άνθρωπο που φέρεται ως χούλιγκαν. Ξέρω ότι όλοι ψάχνουμε ένα ανθρωπόμορφο τέρας. Δυστυχώς, είμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα το ότι νέοι άνθρωποι φέρονται να κάνουν σοβαρά εγκλήματα».

Μιλώντας για τις κατηγορίες ότι οι δράστες της δολοφονίας του Άλκη έδρασαν ως συμμορία η κ. Κάτσια τόνισε ότι διερευνάται το «πώς εκφράστηκε η βούληση του καθενός στα συλλογικά εγκλήματα».