Χρυσή Αυγή: Παραμένει στη φυλακή ο πυρηνάρχης Περάματος, Αν. Πανταζής

Χρυσή Αυγή: Παραμένει στη φυλακή ο πυρηνάρχης Περάματος, Αν. Πανταζής

Το δικαστήριο απέρριψε νέα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του

Νέο «όχι» άκουσε στο αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 10 ετών και φυλάκιση 2 ετών ως πυρηνάρχης Περάματος Αν. Πανταζής.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών , υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε το αίτημα του κατηγορούμενου ως μέλος της Χρυσής Αυγής για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που προβλέπονται.

Ο Αν. Πανταζής, για ακόμη μια φορά, επικαλέστηκε λόγους υγείας που αντιμετωπίζει, όπως αναφέρει, ο ίδιος η σύζυγος του και τα δυο ανήλικα παιδιά του αλλά και οικονομικά προβλήματα. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» ανέφερε , παράλληλα, ο συνήγορος , Δημ. Γκαβέλας σημειώνοντας ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνεται το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί ο εντολέας του υφ’ όρων απόλυση.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τα προβλήματα υγείας που επικαλείται ο κατηγορούμενος μπορούν να αντιμετωπιστούν με αγωγή ενώ σχετικά με τα θέματα που αφορούν στην οικογένεια του έκρινε πως ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».