Aπό τη βία στα ΕΠΑΛ μέχρι τη δολοφονία του Άλκη – Γονείς και εκπαιδευτικοί μιλούν για τα περιστατικά βίας

Aπό τη βία στα ΕΠΑΛ μέχρι τη δολοφονία του Άλκη – Γονείς και εκπαιδευτικοί μιλούν για τα περιστατικά βίας

«Σπέρνουν το δηλητήριο μέσα στα σχολεία»

Για τα φαινόμενα της αυξανόμενης βίας, εντός και εκτός σχολικών αιθουσών, γονείς και εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκαν αλλοδαποί μαθητές στο διαπολιτισμικό σχολείο του Ευόσμου, αλλά και τη δολοφονία του Άλκη.

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε εντοπίσει τη δράση αυτών των ανθρώπων, των φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία, που σκοπό είχαν να επιτεθούν σε κάποιον που είχε μία διαφορετική άποψη. Το είδαμε και πρόσφατα, με τις επιθέσεις εναντίον στου προσφυγόπουλου, το είδαμε και παλαιότερα με τις επιθέσεις εναντίον μαθητών που είχαν άλλη σεξουαλική προτίμηση. Κάθε τι που τους ενοχλούσε, έπρεπε να του επιτεθούν και να σταματήσουν τη δράση τους», κατήγγειλε ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοκονάς επισήμανε ότι “αυτές οι παραβατικές ομάδες κινούνται στον χώρο του ναζισμού, στις νεολαίες της Χρυσής Αυγής, του Κασιδιάρη και σπέρνουν το δηλητήριο μέσα στα σχολεία”. Και όπως τόνισε, “ως γονείς πήραν πολλές πρωτοβουλίες. Μιλήσαμε με τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών γιατί εντοπίσαμε ότι αυτοί βρίσκουν καταφύγιο μέσα σε συνδέσμους. Ζητήσαμε να καταδικάσουν αυτά τα περιστατικά».

Μιλώντας για τη δολοφονία του Άλκη δήλωσε πως είναι δεδομένο ότι συνδέονται τα περιστατικά ενδοσχολικής και οπαδικής βίας.

«Το υπερηφανεύονται και οι ίδιοι. Έχουν χαρακτηριστικά φασιστικών ομάδων. Δεν είναι απλή οπαδική βία. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί και να δώσουν μαζικά το παρόν στην πλατεία του Ευόσμου το Σάββατο, στην αντιρατσιστική κινητοποίηση. Η μόνη απάντηση που θα πρέπει να πάρουν από τη μαζικότητα των δράσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς».