Θεσσαλονίκη: Έβλεπε στο κινητό του να του κλέβουν το σπίτι

Θεσσαλονίκη: Έβλεπε στο κινητό του να του κλέβουν το σπίτι

Ο ιδιοκτήτης έβλεπε live από το κύκλωμα ασφαλείας τους διαρρήκτες να κάνουν άνω-κάτω την οικεία του

Σοκαρισμένος ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, παρακολουθούσε σε ζωντανή μετάδοση στο κινητό του διαρρήκτες να του κλέβουν το σπίτι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν με τη σύζυγό του σε πολιτιστική εκδήλωση.

Ο κ. Αβαρλής έχει στο κινητό του εφαρμογή, η οποία συνδέεται με τις κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του και έκπληκτος είδε τρεις άνδρες με κουκούλες full face να εισβάλουν στο σπίτι του και να το ρημάζουν στην κυριολεξία, ψάχνοντας να βρουν χρήματα και κοσμήματα. «Είχα πάθει σοκ. Ο χώρος ήταν σκουπιδοτενεκές. Είχα τη δυνατότητα να μιλήσω, αλλά από το σοκ απλά τους παρατηρούσα» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Τα όσα διαδραματίστηκαν, καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφάλειας και όπως φαίνεται, οι τρεις διαρρήκτες εισέβαλλαν σαν κύριοι από το παράθυρο, χωρίς να σπάσουν το τζάμι, αφήνοντάς το άθικτο κάτω στο πάτωμα. Χωρίς να χάσουν χρόνο, πήγαν στο υπνοδωμάτιο και κατέβασαν ό,τι ύπαρχε από τις ντουλάπες και τα συρτάρια, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα.

Τα 7 λεπτά που έμειναν οι διαρρήκτες μέσα στο σπίτι, οι ιδιοκτήτες του καρδιοχτυπούσαν από αγωνία και τρόμο, αφού η σκέψη τους ήταν και στο σκυλάκι τους, φοβούμενοι μήπως του κάνουν κακό. «Δεν ήταν τι ζημίες έχουν κάνει στο σπίτι, ήταν να μην μου έχουν σκοτώσει το σκυλάκι» λέει ο κ. Αβαρλής.

Ακόμα και τα σεντόνια έκλεψαν οι δράστες, με τη λεία τους να είναι μικρής αξίας, αλλά το ψυχολογικό κόστος των θυμάτων μεγάλο. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ», λέει η σύζυγος του αντιδημάρχου. Αν και η φύλαξη στην περιοχή είναι αυστηρή, καθώς λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται η οικεία της Αμερικανίδας προξένου, η Αστυνομία δεν κατάφερε να συλλάβει τους δράστες.