Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Στοχοποίηση καταγγέλλει συνδικαλιστής αστυνομικός

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Στοχοποίηση καταγγέλλει συνδικαλιστής αστυνομικός

Τι δηλώνει ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη

Οι αποκαλύψεις του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη στην υπόθεση της καταγγελίας για βιασμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, και τα όσα υποστήριξε για εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα μαστροπείας προκάλεσαν την μήνυση του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Με στοχοποιεί- Καταθέτω μήνυση

Ο Γιώργος Τσαϊρίδης μίλησε στην ΕΡΤ για όσα δημοσιεύτηκαν εις βάρος του στα social media από τον Ηλία Γκιώνη: «Δυστυχώς χθες το μεσημέρι δεκάδες συνάδελφοι μου μού έστειλαν ένα screenshot όπου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είναι μέτοχος και συνιδιοκτήτης σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντας, αφήνοντας υπονοούμενα ότι συμμετέχω στα κυκλώματα που φέρεται να δρουν στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του συγκεκριμένου καταστήματος: «Έμεινα άφωνος. Ένας άνθρωπος, επικαλούμενος ότι έχει πληροφορίες, δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο ότι έχει στοιχεία και όχι στις αρμόδιες Αρχές. Ζούμε σε ένα κράτος Δικαίου όπου όποιος έχει να καταγγείλει κάτι υπάρχουν οι Εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές για να το κάνει».

Δεν έχω ουδεμία σχέση με τις καταγγελίες

Ο κ. Τσαϊρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ κατήγγειλε από την πλευρά του ότι γίνεται στόχος άδικης επίθεσης: «Με στοχοποιεί μέσω της ιδιότητάς μου. Έχω σύζυγο, οικογένεια, παιδιά και πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας” είπε και πρόσθεσε ότι “όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας. Σε λίγο θα υποβάλλω εναντίον του μήνυση για να καταθέσει όλα αυτά τα στοιχεία που υποτίθεται ότι έχει και με ενοχοποιούν στη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, ο ακτιβιστής, μέσω της καταγγελίας τους, στρέφεται εναντίον του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων που την δεδομένη στιγμή είναι αυτός. “Προσωπικά δεν έχω ουδεμία σχέση. Δεν ξέρω γιατί έχει κάνει αυτή την ανάρτηση γι’ αυτό και οδηγούμαι στη Δικαιοσύνη. Έχουν πάρει τεράστια έκταση αυτές οι καταγγελίες. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα όριο για τις καταγγελίες μέσω των social media”.

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Ηλία Γκιώνη

Για το συγκεκριμένο θέμα και τις καταγγελίες του πελάτη του ότι στην υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη εμπλέκεται ο Γιώργος Τσαϊρίδης μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Ζήσης, δικηγόρος του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη.

«Ο ρόλος μου επί του παρόντος εξαντλείται στο να συμβουλεύω τον εντολέα μου για το πώς διαβιβάζει προς τις αρμόδιες Αρχές τις καταγγελίες είτε μαρτυρίες που έρχονται σε γνώση του και σε υποβοήθηση της επικοινωνίας του με τις εισαγγελικές και αστυνομικές Αρχές», δήλωσε αρχικά στις “Συνδέσεις” ο κ. Ζήσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν επικροτεί τη συγκεκριμένη, επώνυμη, καταγγελία του πελάτη του εναντίον συγκεκριμένου αστυνομικού ανέφερε: »Εγώ τον συμβουλεύω για το ποιος είναι ο ορθόδοξος τρόπος. Από εκεί και πέρα εκείνος έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας”. Και όπως εξήγησε ο πελάτης του “έχει ήδη παραθέσει ένα συγκεκριμένο υλικό. Για τα τελευταία γεγονότα, από όσο γνωρίζω, δεν έχει επικοινωνήσει με τις αστυνομικές Αρχές»».

Σύμφωνα με τον κ. Ζήση, η απάντηση του κ. Γκιώνη είναι πώς με τον τρόπο που χειρίζεται τις πληροφορίες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι και αυτός ο τρόπος που δέχεται και αυτές τις πληροφορίες από τον κόσμο.