Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο

Όσα ανέφερε ο βουλευτής ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega μίλησε σε ζωντανή σύνδεση ο βουλευτής ΑΚΕΛ, Χρήστος Χριστοφίδης σχετικά με την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη καθώς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εμπλέκουν και την Κύπρο σε κύκλωμα με βιασμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να διερευνηθούν οι συγκεκριμένες καταγγελίες.

«Οι πληροφορίες περί εμπλοκής Κυπρίων και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, ξεκίνησαν από τον Ελλαδικό χώρο. Έγιναν δημόσια από τον άνθρωπο ο οποίος διαδραμάτισε, αν θέλετε, και έναν σημαντικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώντας εμείς, ότι αυτές οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, σχετίζονται με κορυφαία εγκλήματα τα οποία καθυποτάσσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και τις αξίες και τα ιδανικά μας ως ανθρώπους, ζήτησα από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου να διερευνηθούν αυτές οι καταγγελίες, ούτως ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει» ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστοφίδης.

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως: «Γιατί αν ισχύει τελικά κάτι τέτοιο, αντιλαμβάνεστε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Αν δεν ισχύουν τουλάχιστον να γνωρίζουμε ότι αυτές οι καταγγελίες δεν ευσταθούν. Αυτήν είναι η ουσία. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον Γενικό Εισαγγελέα και από την Κυπριακή Αστυνομία με τους οποίους βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει επικοινωνήσει με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης. Η ενημέρωση μέχρι αυτήν την στιγμή είναι ότι δεν προκύπτει κάτι συγκεκριμένο».

Αναφορά όμως έκανε και στον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη. «Το δεύτερο μέτωπο από το οποίο περιμένουμε εξελίξεις είναι από τον ακτιβιστή τον οποίο έχει δώσει τις πληροφορίες, τον κ. Γκιώνη ο οποίος σε επικοινωνία με την Κυπριακή Αστυνομία έχει πει ότι θα αποστείλει μια επιστολή με όλη την πληροφόρηση που έχει υποπέσει στην αντίληψη του» είπε ο κ. Χριστοφίδης.