Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή – Προβληματισμός από τα ημερήσια ρεκόρ θανάτων

Κορονοϊός: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή – Προβληματισμός από τα ημερήσια ρεκόρ θανάτων

Χαμηλές προσδοκίες για χαλάρωση των μέτρων

Υπό το βάρος των πολλών θανάτων καθημερινά από κορονοϊό αλλά και με έντονους προβληματισμούς συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να προχωρήσει στην αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Το χθεσινό μαύρο ρεκόρ των 106 νεκρών δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια από την μια για εφησυχασμό και από την άλλη για χαλάρωση των μέτρων.

Πιο πιθανή μοιάζει η παράταση των μέτρων κατά μία εβδομάδα και πέρα δηλαδή από τις 23 Ιανουαρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν μέλη της επιτροπής που τάσσονται υπέρ μίας παράτασης δύο εβδομάδων.

Επιχειρώντας να εξηγήσουν τι φταίει και χάνονται τόσοι άνθρωποι καθημερινά το αποδίδουν σε πολλούς παράγοντες όπως η μεγάλη κόπωση του προσωπικού στα νοσοκομεία αλλά και το γεγονός ότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι εκείνοι που δυστυχώς πλειοψηφούν στις καθημερινές απώλειες πηγαίνουν στο νοσοκομείο όταν είναι πλέον αργά.

Όπως και να έχει, αν τελικά αποφασιστεί η μερική χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, τότε αυτοί θα αφορούν την επαναφορά της μουσικής αλλά μόνο στην εστίαση.

Όλα πάντως είναι στον αέρα και η Όμικρον φαίνεται να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...