Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Απειλές δέχεται η καταγγέλλουσα – Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Απειλές δέχεται η καταγγέλλουσα – Διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη

Διαδηλωτές και δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν έξω από το κατάστημα που εργαζόταν ο ένας εκ των φερόμενων ως δραστών

Σε κατάσταση σοκ είναι η 24χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη, καθώς φοβάται ακόμη και για τη ζωή της.

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Mega ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης. «Φιλοξενείται αυτήν την στιγμή από κάποια άτομα, γιατί αντιλαμβάνεστε, ότι φοβάται. Είναι ένα κύκλωμα της νύχτας, είναι ένα κύκλωμα που έχει μπλέξει. Οι απειλές είναι πάρα πολλές και φυλάγεται. Το να προστατέψει τον εαυτό της, έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Δεν είναι μόνη της. Καθημερινά γίνεται μία συσπείρωση δίπλα της, δεν είναι μόνη της» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, η οποία συλλέγει στοιχεία από το ξενοδοχείο, αλλά και από τα ρούχα και τα κινητά των εμπλεκομένων, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στην 24χρονη. Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δείξουν την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα της, καθώς και αν είχε γίνει χρήση υπνωτικών ή ναρκωτικών ουσιών, κάτι που υποστηρίζει η κοπέλα ότι της χορηγήθηκε πιθανότατα από τους δράστες.

Επίσης, αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, που έχουν συλλέξει οι Αρχές από τα ρούχα της κοπέλας και του ενός εκ των καταγγελλόμενων, ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε ότι συνευρέθηκε με την 24χρονη, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι έγινε με την συνένεσή της. Παράλληλα, ο Αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων.

Ένταση και ΜΑΤ έξω από το καφέ-μπαρ όπου εργαζόταν φερόμενος ως δράστης

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από πολύ γνωστό καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης στη λεωφόρο Νίκης, όπου εργαζόταν ένας από τους φερόμενους ως δράστες του βιασμού και ο οποίος σύμφωνα με την επιχείρηση, απολύθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για την αποτροπή επεισοδίων.

«Ερχόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε, καθώς φοβόμαστε να είμαστε έξω στον δρόμο και να περπατάμε. Φοβόμαστε, γιατί δεν ξέρουμε εν τέλει ποιος είναι δίπλα μας, ποιος είναι στο πλάι μας» δήλωσε στο thesstoday.gr μία 23χρονη διαδηλώτρια, η οποία συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. «Δεν υπάρχουν καλύτερα μέτρα σε σχέση με τον βιασμό, ώστε να μας προστατέψουν και να μιλήσουμε. Αναρωτιούνται ακόμα, γιατί η κοπέλα μίλησε μετά από ημέρες, λες και αυτό είναι το πρόβλημα» συνέχισε.

«Η ίδια η 24χρονη καλείται να απολογηθεί, επειδή πήγε σε ένα πάρτι. Ακόμη και να πήγε στο ξενοδοχείο, ώστε να συνευρεθεί με κάποιον ερωτικά, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να την ναρκώνει και να την βιάζει» τόνισε ακόμη η 23χρονη διαδηλώτρια.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας και φωνάζουν συνθήματα απέναντι από το κατάστημα στην παραλιακή. Η επιχείρηση αρνείται ότι πρόκειται για ιδιοκτήτη, όπως αναφέρθηκε αρχικά, αλλά για εργαζόμενο, η συνεργασία με τον οποίο διακόπηκε.