Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ζητά από τον εισαγγελέα Εφετών να εποπτεύει την έρευνα και να ενημερώνει για την εξέλιξή της

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι αναφορές για «κύκλωμα μαστροπείας» που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του. Ο κ. Πλιώτας υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελλόμενων επιτάσσει.».

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα πρέπει να εξεταστούν με προσοχή όλες οι πτυχές της υπόθεσης για το βιασμό της 24χρονης, με την ποινική ενδεχομένως αναβάθμιση της κατηγορίας, με βάση την οποία μπορούν να οδηγηθούν στη φυλακή οι δράστες του ομαδικού βιασμού που η νεαρή κοπέλα καταγγέλλει .

Στο έγγραφό του ο κ. Πλιώτας παραθέτει σειρά δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού Τύπου για το θέμα και σημειώνει: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».