Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού

Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Γιάννη Λαγού

«Όχι» είπε το δικαστήριο και στην Βενετία Πόπορη

Ως απαράδεκτη απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η νέα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Γιάννη Λαγού που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών, για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο ευρωβουλευτής επέλεξε να μην εμφανιστεί στην δικαστική αίθουσα αλλά να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορο του Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για να συζητηθεί η δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση. Το δικαστήριο υιοθέτησε την απορριπτική πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος τόνισε ότι δεν τηρήθηκε το χρονικό διάστημα των δύο μηνών που προβλέπεται μεταξύ των δύο αιτήσεων που έχει υποβάλει ο Γιάννης Λαγός.

«Όχι» είπε το δικαστήριο και στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της πρώην ανθυπαστυνόμου Βενετίας Πόπορη, η οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 7 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και παράνομη οπλοκατοχή.

Με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα οι δικαστές, κατά πλειοψηφία (4-1), απέρριψαν το τρίτο αίτημα της κατηγορουμένης η οποία, μέσω της συνηγόρου της, επικαλέστηκε θέματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα. Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, έκρινε ότι οι λόγοι που επικαλείται η κατηγορούμενη δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να δικαιολογούν υπέρμετρη βλάβη.