Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι ίσως το παρακάνετε με την γυμναστική

Τα έξι σημάδια που δείχνουν ότι ίσως το παρακάνετε με την γυμναστική

Για να μην ζορίζετε ανούσια το σώμα σας

Η συχνή άσκηση είναι τρομερά ευεργετική για τη σωματική μας υγεία και ευεξία. Παρ' όλα αυτά είναι εξίσου σημαντικό να αφήνουμε το σώμα μας να ξεκουράζεται κατά καιρούς, έτσι ώστε να μην...κλατάρει και να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του μέχρι την επόμενη φορά που θα πάμε στο γυμναστήριο.

Δείτε τα έξι σημάδια που συνιστούν ότι πρέπει να κάνετε break από την γυμναστική:

Είστε μονίμως πιασμένοι/νες

Το πιάσιμο είναι απολύτως φυσιολογικό μετά τις πρώτες προπονήσεις καθώς το σώμα καλείται να αντεπεξέλθει σε νέες πιο σκληρές συνθήκες και είναι «αδιάβαστο». Το ίδιο μπορεί, επίσης, να συμβεί όταν αποφασίσετε να κάνετε level up και να προσθέσετε πιο έντονες ασκήσεις στη ρουτίνα σας. Αν όμως μετά από τις δύο-τρεις πρώτες φορές στο TRX συνεχίσετε να νιώθετε πιασμένοι/νες, τότε πρέπει οπωσδήποτε να ξεκουραστείτε.

Εκνευρίζεστε εύκολα

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη διάθεση σας, κυρίως στεναχώρια ή πολλά νεύρα. Ειδικά αν συνδυάζετε την κούραση του working out με έλλειψη σωστής διατροφής και λιγότερο νερό από αυτό που πρέπει, τότε είναι σίγουρο πως θα υπάρξει πρόβλημα.

Δεν κοιμάστε καλά

Παρ' όλη την απίστευτη κούραση, όταν έρθει η ώρα να πέσετε για ύπνο δεν χαλαρώνετε με τίποτα. Ο βασικός λόγος που κάτι τέτοιο μπορεί να συμβαίνει είναι οι ορμόνες σας, οι οποίες μετά τη γυμναστική ανεβάζουν τους παλμούς, τη θερμοκρασία του σώματός σας και το πόσο πολύ ιδρώνετε, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να επανέλθετε στα φυσιολογικά σας.

Αλλάζει ο κύκλος των γυναικών 

Αν οι γυναίκες αναρωτιέστε γιατί δεν αδιαθετήσατε αυτόν τον μήνα, η απάντηση ίσως βρίσκεται στο πόσο συχνά κάνατε push ups. Εάν ήταν υπερβολικά πολλές, τότε είναι πιθανό να προκαλέσατε μία πτώση των οιστρογόνων του οργανισμού σας με αποτέλεσμα να αναταραχτεί ο κύκλος σας.

Οι παλμοί σας...ανεβοκατεβαίνουν

Σύμφωνα με τον γιατρό και προπονητή Noam Tamir, ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε αν το έχετε παρακάνει με τη γυμναστική είναι να τσεκάρετε τους παλμούς της καρδιάς σας κάθε πρωί. Αν ο αριθμός των παλμών είναι παραπάνω από το κανονικό, τότε να ξέρετε πως το σώμα σας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μία έντονη προπόνηση.

Βαριέστε

Αν το γυμναστήριο απαιτεί να του αφιερώσετε όλη την ενέργεια που διαθέτετε και μετά δεν έχετε όρεξη για τίποτα άλλο μέσα στη μέρα, τότε είναι απαραίτητο εσείς και ο γυμναστής σας να περάσετε μερικές μέρες μακριά ο ένας από τον άλλον.