Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Διεκόπη η δίκη – Με κορονοϊό μέλος του δικαστηρίου

Φονικές πλημμύρες Μάνδρα: Διεκόπη η δίκη – Με κορονοϊό μέλος του δικαστηρίου

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την απολογία της Ρένας Δούρου

Ο κορονοιός οδήγησε στην διακοπή της δίκης για τις φονικές πλημμύρες στην Μάνδρα καθώς ένα μέλος του δικαστηρίου νοσεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με την απολογία της Ρένας Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής έφτασε το πρωί στο δικαστήριο καθώς είναι εκείνη που ανοίγει την αυλαία των απολογιών στην πολύκροτη υπόθεση.

Μάλιστα, πήρε τη θέση της στο εδώλιο του κατηγορουμένου, έτοιμη να απολογηθεί, έχοντας μπροστά της δεκάδες έγγραφα, φακέλους αλλά και έναν φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, η περιπέτεια της υγείας μέλους του δικαστηρίου οδήγησε στην διακοπή της δίκης.

Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωση της, η πρώην περιφερειάρχης, ενόψει της απολογίας της, χαρακτηρίζει « σημαντική ημέρα για την αποκατάσταση της αλήθειας».

«Είναι αυτονόητο ότι όλες και όλοι μας οφείλουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση των θεσμών σε μια διαδικασία που ξεκίνησε με τη μηνυτήρια αναφορά μας το Νοέμβριο του 2017 στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» αναφέρει προσθέτοντας : «Σήμερα έχω την δυνατότητα με την απολογία μου ενώπιον της Δικαιοσύνης να συμβάλλω ενεργά με την πλήρη παράθεση όλων των στοιχείων, προκειμένου να λάμψει αλήθεια για τις διαχρονικές ευθύνες όσων ενέχονται για την τραγωδία στην Μάνδρα.

Είναι σημαντική ημέρα για την ίδια την αποκατάσταση της αλήθειας τόσο για τα ίδια τα θύματα και τις οικογένειές τους όσο και απέναντι στην ανελέητη απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τους πολιτικούς μας αντιπάλους που με στοχοποίησαν, εργαλειοποιώντας την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Για τα υπόλοιπα, θα περιμένουμε την δικαστική απόφαση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...