Διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δεν αναλάβουν Covid περιστατικά

Διακοπή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δεν αναλάβουν Covid περιστατικά

Το υπουργείο Υγείας στοχεύει στην ενίσχυση του ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον 300 απλές κλίνες για Covid

Θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δηλώσουν αδυναμία να αναλάβουν Covid περιστατικά, με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές, που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά. Ήδη το ΕΣΥ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή, με όσα έχει ζητήσει το υπουργείο Υγείας. «Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών» επισημαίνεται.