Κύπελλο Ελλάδας: Η άμυνα έφερε την πρόκριση στους «8» για τον Παναθηναϊκό – Πήρε 0-0 στο Βόλο

Κύπελλο Ελλάδας: Η άμυνα έφερε την πρόκριση στους «8» για τον Παναθηναϊκό – Πήρε 0-0 στο Βόλο

Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη τους με 2-1 στη Λεωφόρο

Η νίκη με 2-1 του Παναθηναϊκού μέσα στη Λεωφόρο ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το αποψινό 0-0 στη ρεβάνς του Βόλου. Οι πράσινοι είχαν ευκαιρίες για γκολ, έπαιξαν και με παίκτη παραπάνω από το 80', αλλά τελικά η άμυνά τους ήταν αυτή που τους χάρισε το ειστήριο για την επόμενη φάση.

Το ματς

Ο Κώστας Μπράτσος ξεκίνησε τον Βόλο με τον Κότνικ κάτω από τα δοκάρια. Γκρίλο και Ρομέρο οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Ο Φεράρι αριστερός μπακ και ο Μπαριέντος δεξιός. Σοάρες, Τσοκάνης, Φερνάντες η τριάδα στην μεσαία γραμμή, στα «φτερά» ο Ρεγκατέν με τον Μπαρτόλο και στην κορυφή ο Φαν Βεερτ.

Για τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε να διαχειριστεί την απουσία του Χουάνκαρ, παρέταξε τον Διούδη στην υπεράσπιση της εστίας. Δεξιός μπακ ο Κότσιρας και αριστερός ο Σάντσες. Βέλεθ και Σένκεφελντ οι δύο στόπερ. Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Ρούμπεν η τριάδα στον άξονα. Δεξιός εξτρέμ ο Χατζηγιοβάνης, αριστερός ο Αϊτόρ και «φουνταριστός» ο Μακέντα.

«Πράσινη» κυριαρχία και ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ
Το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο ματς ήταν κυριαρχικό, γεμάτο ένταση και ευκαιρίες αλλά χωρίς γκολ που ήταν και το ζητούμενο για το «τριφύλλι». Ο Κότνικ στο 3' απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βιγιαφάνιες και ένα λεπτό αργότερα ο Μαουρίσιο από «πάρε-βάλε» σέντρα του Αϊτόρ έστειλε την μπάλα πάνω στον πορτιέρε του Βόλου σε μια μοναδική ευκαιρία.

Στο 9' ο Αϊτόρ σούταρε άουτ, στο 20' ο Χατζηγιοβάνης από καλή θέση δεν βρήκε στόχο και στο 35' ο Έλληνας εξτρέμ είχε ακόμη μια καλή ευκαιρία. Οι «πράσινοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, συντριπτική κατοχή της μπάλας(62%-38%), δεν απειλήθηκαν καθόλου από τους γηπεδούχους αλλά όσο το ματς ήταν στο 0-0, τα πάντα ήταν ανοιχτά και «ρευστά».

Δεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος έπαιξε με περισσότερο θάρρος, κράτησε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του και από το 60' και έπειτα κυκλοφόρησε πιο γρήγορα και προσπάθησε με γεμίσματα να απειλήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν καλή ανασταλτική συμπεριφορά, δεν απειλήθηκαν καθόλου και στο 80' η πρόκριση έγειρε για τα καλά υπέρ του «τριφυλλιού».

Ο Γκρίλο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός είχε δύο ακόμη σπουδαίες ευκαιρίες στο 82'(Μακέντα) και το 84' με το οριζόντιο δοκάρι του Μαουρίσιο αλλά και πάλι δεν κατάφερε να σκοράρει.

Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και με το 2-1 της Λεωφόρου ο ανώτερος και πολύ καλύτερος Παναθηναϊκός πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

ΒΟΛΟΣ: Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορός), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Μπαρτόλο, Φερνάντες, Ρεγκατίν, Φαν Βέερτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Πέρεθ, Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (87’ Βιτάλ), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης), Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος).

Πηγή: Gazzetta