Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα μαστροπών σε οίκους ανοχής της Αθήνας

Εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα μαστροπών σε οίκους ανοχής της Αθήνας

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έξι αλλοδαπές υπεύθυνες λειτουργίας των οίκων

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική οργάνωση που επιδιδόταν στην εκμετάλλευση εκδιδόμενων αλλοδαπών γυναικών.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν τρείς ημεδαποί ηλικίας 37, 44 και 54 ετών, μέλη της οργάνωσης. Συνελήφθησαν ακόμη έξι αλλοδαπές, που δρούσαν ως υπεύθυνες λειτουργίας των οίκων ανοχής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων που έθεσε η αρχή και της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε ενδελεχής έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τουλάχιστον από τα τέλη Νοεμβρίου, οι συλληφθέντες είχαν ενωθεί-οργανωθεί, με σκοπό την εκμετάλλευση τεσσάρων οίκων ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στους οποίους εξωθούσαν κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία πλήθος αλλοδαπών γυναικών.

Όπως εξακριβώθηκε, πέραν της δράσης των ημεδαπών ως προαγωγών, οι ίδιοι μεριμνούσαν για την ανεύρεση και διευκόλυνση μετάβασης στην Ελλάδα νέων αλλοδαπών γυναικών, προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες.

Από τις πραγματοποιηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 12.820 ευρώ, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, δύο κάμερες, καταγραφικό μηχάνημα, αποδεικτικά μεταφοράς χρημάτων, τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...