Κατερίνη: Απολογούνται οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου

Κατερίνη: Απολογούνται οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του διευθυντή Γυμνασίου

Οι απολογίες γίνονται ανά ομάδες

Ενώπιον του Ανακριτή Κατερίνης απολογούνται οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την υπόθεση αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου Πιερίας. Η μεταγωγή των κατηγορουμένων γίνεται τμηματικά και ανά ομάδες στα Δικαστήρια της Κατερίνης, από τα κρατητήρια της Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, όπου κρατούνται από την περασμένη Παρασκευή, όταν συνέβη το περιστατικό.

Ήδη ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δύο πρώτων κατηγορούμενων και τώρα απολογούνται οι δύο κατηγορούμενες γυναίκες, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ, οπότε θα τους γνωστοποιηθεί η ποινική τους μεταχείριση.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι διώκονται για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών. Κατά περίπτωση, δε, διώκονται για απλή σωματική βλάβη, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και διασπορά ψευδών ειδήσεων (όλα σε βαθμό πλημμελήματος).

Έξω από τα Δικαστήρια της Κατερίνης συγκεντρώθηκαν από τη μία, εκπρόσωποι της τοπικής ΕΛΜΕ αλλά και γονείς σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απαχθέντα γυμνασιάρχη, και από την άλλη πλευρά μικρή μερίδα υποστηρικτών των κατηγορουμένων.