Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αρπαγής 11χρονης από δύο άνδρες κατήγγειλε μητέρα

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα αρπαγής 11χρονης από δύο άνδρες κατήγγειλε μητέρα

Η συνοδός του σχολικού λεωφορείου αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις των αγνώστων

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία για απόπειρα αρπαγής 11χρονης από δύο άνδρες στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, διερευνούν οι Αστυνομικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, η μητέρα της ανήλικης κατέθεσε σήμερα Τρίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου για το περιστατικό που σημειώθηκε χθες Δευτέρα στις 14:40. Όπως περιέγραψε η ίδια στο grtimes.gr, την ώρα που το παιδί επέστρεφε με το σχολικό λεωφορείο στο σπίτι, η συνοδός παρατήρησε ένα μαύρο αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, το οποίο ακολουθούσε το όχημα.

Μόλις το λεωφορείο έκανε στάση έξω από το σπίτι, σταμάτησε ακριβώς από πίσω και περίμεναν για να βγει το παιδί από το σχολικό λεωφορείο, με πρόθεση να το ακολουθήσουν. Εντός του αυτοκινήτου μάρκας Huyndai, η συνοδός κατάφερε να παρατηρήσει δύο άντρες ηλικίας περίπου 55-60 ετών, ενώ μόλις το παιδί βγήκε από το λεωφορείο, προσπάθησαν να το ακολουθήσουν.

«Περίμεναν να βγει το παιδί από το λεωφορείο ενώ υπήρχε η δυνατότητα να το προσπεράσουν και να φύγουν από το πλάι του δρόμου. Μέχρι που βγήκε το παιδί και αυτοί έκαναν να το ακολουθήσουν. Όλα αυτά τα είδε η σύνοδος η οποία φώναξε στην κόρη μου να τρέξει προς το σπίτι, ώστε να μπει στην οικοδομή για να μην την αφήσει και φύγει. Οι δύο άντρες κοντοστάθηκαν, έκαναν δύο φορές αναστροφή και αφού έφυγε η κοπέλα (σ.σ. συνοδός) έφυγαν και αυτοί», περιγράφει η μητέρα.

Το λεωφορείο, σύμφωνα με την μητέρα της 11χρονης, ακολουθεί καθημερινά συγκεκριμένο δρομολόγιο και το παιδί έχει επίσης συγκεκριμένο πρόγραμμα και ωράριο. Το σπίτι βρίσκεται άνωθεν του Περιφερειακού Ευόσμου, σε μια περιοχή που ως επί το πλείστων κατοικούν οικογένειες και ως εκ τούτου από τις 13:00 έως και τις 13.30 υπάρχει έντονη παρουσία γονέων και παιδιών, που επιστρέφουν από το σχολείο. Ωστόσο, από τις 13.30 έως και τις 13.45, ώρα που έφτασε και το σχολικό με την 11χρονη, επικρατεί «απόλυτη ησυχία», όπως λέει η μητέρα.

Η ίδια εύχεται να πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός, ωστόσο ενημέρωσε την αστυνομία, συνοδευόμενη από την σύνοδο των παιδιών, που αντιλήφθηκε το συμβάν, τους γονείς και την διευθύντρια του σχολείου, προκειμένου να είναι υποψιασμένοι για ανάλογο γεγονός και να έχουν το νου τους σε περίπτωση που αντιληφθούν οτιδήποτε.