Πύργος: Έσπασαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους και έβαλαν φωτιά στο 4ο Γυμνάσιο

Πύργος: Έσπασαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους και έβαλαν φωτιά στο 4ο Γυμνάσιο

Απίστευτες εικόνες βανδαλισμού αντίκρισαν εκπαιδευτικοί και μαθητές - Δείτε βίντεο

Μία απίστευτη εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Παρασκευής εκπαιδευτικοί και μαθητές στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου στην Ηλεία, καθώς άγνωστοι είχαν προβεί σε βανδαλισμούς και είχαν βάλει φωτιά.

Καμένες κουρτίνες και εξοπλισμός, σπασμένα τζάμια, φθορές σχεδόν παντού σε δέκα αίθουσες, εικόνες ισοπέδωσης σε όλο το σχολείο, ήταν ό, τι άφησαν πίσω τους οι δράστες, αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr. Το γεγονός κατήγγειλαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Πλεμμένος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Γιώργος Φωτεινόπουλος και η διευθύντρια του σχολείου.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Με δήλωσή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος τοποθετήθηκε για τα θλιβερά γεγονότα στο 4ο γυμνάσιο Πύργου.

"Επισκέφτηκα το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και συνάντησα μια εικόνα πολύ δύσκολη. Στο ένα μέρος η διευθύντρια και οι καθηγητές του σχολείου να κλαίνε και στο άλλο μέρος πολλοί βανδαλισμοί.

Μια έντονη μυρωδιά καμένου, σπασμένες πόρτες, σπασμένα τζάμια , σπασμένα ηλεκτρικά, καμένες κουρτίνες, αναποδογυρισμένα θρανία, μια απίστευτη βιαιότητα. Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς τους μαθητές που έκαναν τους βανδαλισμούς και ειδικά στους γονείς τους και να τους πω ότι καταστρέφοντας το σχολείο τους είναι σαν να καταστρέφουν το σπίτι τους, είναι σαν να βάζουν φωτιά στο μέλλον τους.

Θέλω να τους παρακαλέσω να σκεφτούν τη καταστροφή που έκαναν, να προβληματιστούν και να μετανιώσουν. Προχωρήσαμε σε όλους τους νόμιμους τρόπους για να βρεθούν ποιοι τα έκαναν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Αμέσως στο σχολείο έφτασε και ο Αντιδήμαρχος παιδείας κος Πλεμμένος, καθώς και η αν. διευθύντρια παιδείας κα Ζάγκλη και ξεκίνησε αμέσως ο προγραμματισμός όλων των επιδιορθώσεων των ζημιών για να γίνει λειτουργικό και πάλι το σχολείο. Τους ευχαριστώ για την ανταπόκριση και τους ζητώ να γίνουν όλα πολύ γρήγορα. Για το πώς θα συνεχιστεί η μαθητική διαδικασία θα ενημερωθούν οι μαθητές από το σχολείο τους" είπε ο κ. Φωτεινόπουλος.