Κάθειρξη 12 ετών σε 77χρονο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της 8χρονης εγγονής του

Κάθειρξη 12 ετών σε 77χρονο για βιασμό κατ’ εξακολούθηση της 8χρονης εγγονής του

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που κατηγορείται ότι διέπραξε από το 2014 έως το 2016

Κάθειρξη 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 77χρονο από τον Βόλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού και συγκεκριμένα της 8χρονης εγγονής του.

Ο κατηγορούμενος, που αρνήθηκε χθες όλες τις κατηγορίες, όταν ήταν σε ηλικία 70 ετών και για δύο χρόνια (σ.σ. σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα μέσα του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016) βίαζε κατ’ εξακολούθηση την εγγονή του από την ηλικία των 8 έως τα 10 της χρόνια, όπως κατ’ επανάληψη ενεργούσε επίσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος του μικρού κοριτσιού.

Ο παππούς φιλοξενούσε υποτίθεται την εγγονή τα μεσημέρια μετά το σχολείο, μόνο που όταν η μικρή εξομολογήθηκε στους γονείς της, όσα βίωνε τα δύο χρόνια, «συγκλονιστήκαμε» όπως κατέθεσε χθες ο πατέρας του κοριτσιού, αδυνατώντας να πιστέψει πως βιαστής του κοριτσιού ήταν ο δικός του πατέρας και παππούς. Μια δίκη που αποκάλυψε ένα οικογενειακό δράμα, καθώς ο γιος του και πατέρας του ανήλικου κοριτσιού έφθασε να κατηγορεί τον πατέρα του για τα όσα έπραξε στην κόρη του, όπως και την μητέρα του που «ακόμη μας δυσφημεί» όπως ειπώθηκε χθες.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε τελικά ένοχο κατά πλειοψηφία (σ.σ. μειοψήφησε ένας ένορκος) τον 77χρονο και για τις δύο κατηγορίες, ενώ μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού του επέβαλλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, με τον κατηγορούμενο να επιστρέφει στην φυλακή. Υπενθυμίζεται πως ο ηλικιωμένος τον Δεκέμβριο του 2017 είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Καρδίτσας σε κάθειρξη 18 ετών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...